Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

четвртак, 16. јул 2015.

Bitkoin - ( Bitcoin's Mysterious Creator )



Iako se prošle godine činilo da je napokon rešena jedna od "najvećih misterija digitalnog doba" i da smo saznali identitet tvorca digitalne valute Bitkoin, te su se informacije na kraju pokazale netačnim, pa je identitet ove osobe i dalje nepoznat.

Bitkoin (engl. bitcoin) je digitalna i globalna valuta. Stvorena je 2009. godine od strane lica ili grupe ljudi pod pseudonimom Satoši Nakamoto.

Bitkoini se stvaraju tokom vremena od strane korisnika bitkoin mreže, umesto od strane centralne banke kao u slučaju standardnih valuta. To znači da je bitkoin "nepouzdan" i korisnici ne moraju da veruju u bilo kakav veći autoritet, čak ni međusobno, kako bi njihov novac bio siguran. Bitkoin nazivaju "kripto-valuta", jer je sistem zaštićen matematikom (kriptografijom) umesto od strane centralnog organa. Decentralizacija takođe znači da različite osobine bitkoina, na primer njegova vrednost u odnosu na druge valute, broj bitkoina u opticaju, stopa inflacije, i naknade za transakcije ne mogu biti izmanipulisani od strane bilo koje pojedinačne osobe ili grupe. To takođe znači da i ne postoji organizacija koja "štiti" korisnike bitkoina i njegovi korisnici sami odgovaraju za svoje gubitke.

Proširenja u dizajnu Bitkoina omogućava anonimno plaćanje na internetu.

Usvajanje bitkoina i njegovo korišćenje nastavlja da raste svake godine. Prihvatili su ga ne samo za potrošači, već i mnoge kompanije koje žele da iskoriste prednosti bitkoina..

Satoši Nakamoto, koja je s korisnicima komunicirala isključivo putem mejla, nikada uživo ili preko telefona, tako da niko nikada nije video kako Nakamoto izgleda niti su korisnici čuli njegov glas. Kako je bitkoin postao sve popularniji, Nakamoto je odlučio da se povuče i prestao je da komunicira s korisnicima, a za mnoge je on postao legenda koja je pronašla način za obavljanje anonimnih novčanih transakcija koje su potpuno nezavisne od uticaja banaka.

Brojni novinari su pokušali da saznaju pravi identitet osnivača bitkoina (veruje se da je Satoši Nakamoto samo pseudonim, odnosno ime grupe programera koji su učestvovali u stvaranju ove valute), a prošle godine je u "Newsweeku" objavljen članak u kojem je novinarka tvrdila da je pronašla tvorca i da se radi o 64-godišnjem Japancu koju već dugo godina živi u SAD, Dorijanu Prentisu Satošiju Nakamotu. On je naknadno demantovao te navode.

Posljednje informacije govore da iza ovog imena stoji poznati stručnjak za kriptografiju koji je i pre pojave bitkoina bio uključen u razvoj virtualnih valuta – Nik Sabo. Do tog zaključka je došao i novinar "NY Timesa" Nataniel Poper koji je godinu dana radio na knjizi o ovoj valuti i njenom misterioznom osnivaču.

Ipak priča o Satošiju Nakamotu i dalje ostaje legenda i čini se da njegov identitet nikada nećemo saznati. Jos uvek je misterija

1 коментар:

  1. BitKong Test your courageousness and get bitcoins from the big bad monkey.

    TIP: Claim bitcoins every 10 mins from the btc faucet.

    ОдговориИзбриши