Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

уторак, 26. мај 2015.

Misteriozna smrt Adolfa Hitlera

Previše je dokaza da je Hitler lažirao svoju smrt, tvrdi istoričar i novinar Džerard Vilijams i filmski producent za ratnu istoriju Simon Danstan. Firer je, tvrde oni, pobegao u Južnu Ameriku.

Umro je mirno u 73. godini života, ostavljajući za sobom dve ćerke, stoji u teoriji zavere. Sve je podgrejano informacijom da se prodaje Rezidenca Inalko, imanje na velelepnom jezeru Nahuel Huapi u argentinskoj Patagoniji.


Prema zvaničnoj i opšteprihvaćenoj verziji vođa Rajha je je izvršio samoubistvo 30. aprila 1945. u berlinskom bunkeru, zajedno sa Evom Braun. Hitler je dao instrukcije da se tela spale, što je, navodno, i učinjeno.
Nacionalni park Nahuel Huapi, u čijem je centru istoimeno jezero, smešten je u podnožju Anda, uz granicu s Čileom, a zbog fabrike čokolade u blizini nazivaju ga i malom Švajcarskom. Javna je tajna da je ova regija postala nacističko uporište posle Drugog svetskog rata. Ovde je, priča se, živeo i Jozef Mengele, pre odlaska u Buenos Aeres, i smrti na plaži u Brazilu 1979. Boravio je i Martin Borman, čija sudbina nikada nije razjašnjena, kao i Adolf Ajhman kojeg su 1960. pronašli Mosadovi agenti.
Unutrašnjost ove kuće veoma je sličan sa Hitlerovom vikendicom u bavarskim Alpima. Spavaće sobe povezane su kupatilima. Maleni putić vodi do obale jezera sa hangarom za brod ili hidroavion, kojima se nekad dolazilo do imanja. Vila Inalko vidljiva je samo s jezera, a s drugih je strana u potpunosti skrivena šumama. Ima svoje oranice i domaće životinje, a nudi se kao savršeno mesto za beg od ostatka sveta.
Prema Džerardu Vilijamsu i Simonu Danstanu Hitler i Eva inscenirali su svoja samoubistva i pobegli uz pomoć američkih agenata kojima su zauzvrat dali pristup ratnoj tehnologiji nacista. Firera i Braunovu "odigrali" su jedna glumica i Hitlerov dubler za koje se u ono doba verovalo (i pisalo u novinama) da ih Hitler ima nekoliko. Muškarac i žena ubijeni su za spas svog vođe. Jedan od najzanimljivijih detalja iz knjige je taj da je Eva Braun Hitleru u Argentini rodila dve ćerke, kao i da su se Hitler i njegova dugogodišnja ljubavnica kasnije razveli. Pravi datum Hitlerove smrti navodno je 13. februar 1962.
Autori knjige do detalja opisuju Hitlerov beg. Tri dana pre Firerove službene smrti, 27. aprila 1945. njegovo je mesto preuzeo dubler, a Evino glumica. Pravi Hitler i Eva su iz Berlina prvo otišli u Tonder u Danskoj. Potom su se vratili u Nemačku u grad Travemunde. Tamo su se ukrcali u avion za špansku vojnu bazu u Reusu, južno od Barselone. Fašistički general Franko nabavio im je avion do Fuerteventure na Kanarskim ostrvima. Sledeće nedelje begunci su se ukrcali u podmornicu za argentinsku Mar del Platu. Berlin je tada izvršio egzekuciju dublera!

S druge strane, britanski istoričar Gaj Valters smatra da je knjiga obično smeće.
- Treba da se sramote što iznose takve besmislice - kaže Valters. Jedino s čime se slaže jeste činjenica da famozni deo Hitlerove lobanje, koju čuvaju Rusi, ne pripada nacističkom vođi. U knjizi se, naime, ponavlja tvrdnja koju su izneli američki naučnici nakon DNK analize pre dve godine da lobanja pripada ženi mlađoj od četrdeset godina.
"Dokaza da je Hitler izvršio samoubistvo ima napretek", naglašava Valters.

Нема коментара:

Постави коментар