Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

четвртак, 2. март 2017.

Lanzu šraf - ( The Lanzhou Stone )Stvarno neverovatan objekat nedavno je ugledao svetlost dana. 2002 godine, pronađen je nobičan kamen sa nazubljenom šrafom unutar njega. Pronašao ga je Mr Zilin Wang u Kini u blizini Planine Marzong u regionu blizu granice Gansuand Xijiang provincije.

Poznat je kao Lanzu šraf.

Misteriozni kamen je u obliku kruške, veličine oko 6 x 8 cm, izuzetno čvrst, težine 466 grama. Neobično je to što je vrsta kamena potpuno nepoznata, što sugeriše da je taj kamen verovatno meteorit. Naučnici procenjuju da je star oko 300 miliona godina. Ipak nije samo njegova neobicna i nepoznata struktura razlog velikog interesovanja mnogih geologa i kolekcionara širom sveta, već više zbog zapanjujućeg artefakta koji se nalazi u njemu.

26 juna 2001 godine, novine ‘Lanzhou Morning News’ izvestile su o ovom velikom otkricu.

,, Vise od 10 geologa i svetskih fizicara sa raznih instituta i laboratorija ( National Land Resources Bureau of Gansu Province, Colored Metal Survey Bureau of Gansu Province, the Institute of Geology and Minerals Research of China Academy, Lanzhou Branch, and the School of Resources and Environment of Lanzhou College) skupili su se da bi ispitali poreklo misterioznog kamena.

Posle diskusije o mogucnosti da je napravljen ljudskom rukom i mogucih razloga za njegovo poreklo, naucnici su jednoglasno proglasili kamen za jedan od najvrednijih kamena u Kini i svetu. Jednim od najvrednijih za kolekcionare, istrazivanje i arheoloska ispitivanja.,,

Tokom diskusije naučnici su postavili mnoge hipoteze o nastanku kamena, ali su sve odbačene kao nemoguće. Nazubljena metalna sipka je čvrsto zalivena u crnom kamenom materijalu. Ni kamen ni nazubljena cev koja je u njemu ne izgledaju kao da su napravljeni ljudskom rukom.

Jedna od hipoteza je da je ovaj kamen ostatak prastorijske civiizacije, jer se veruje da je civilizacija slična našoj postojala na zemlji pre nase. Prema istraživačima, pre 300 miliona godina se formirao prakontinent Pangea. Veruje se da je Lanzu šraf nastao negde u to vreme. Interesantno je da ovaj šraf umnogome podseća na šraf otkriven u Rusiji devedesetih godina. Ruski šraf, takođe urezan u kamen, pronađen je slučajno dok su istraživači analizirali pad meteorita u regionu Kaluga. Druga teorije ja da je kamen svemirskog porekla i da nosi informacije o vanzemaljskom životu.

Na kraju konferencije svi naucnici su se složili da je potrebno dodatno istraživanje da bi se odgonetnula misterija kao je taj kamen nastao..

Šta je stvarno ovaj nazubljeni kameni objekat ostaje da se nagađa u ovom trenutku. Jasno je da je u pitanju još jedan artefakt van mesta i prostora koji je otkriven u proteklih 20 godina. Sva slična otkrića upućuju na to da je naša istorija bila mnogo drugačija nego što se misli. Ako se dokaze da je u stvari meteorit, onda je neoborivi dokaz da nismo sami u svemiru.

Нема коментара:

Постави коментар