Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

четвртак, 4. новембар 2021.

 Bitka za Los Andjeles - ( The Battle of Los Angeles )


Bitka iznad Los Angelesa (eng. Battle of Los Angeles ili The Great Los Angeles Air Raid) događaj je koji se zbio 25. februara 1942. godine kada su radarske stanice navodno otkrile NLO iznad zaliva Santa Monica, Los Angeles u 2:25 sati. Verovatnost je da je panika i paranoja, uzrokovana japanskim napadom na Pearl Harbour 17. decembra 1941. i ulaskom SAD-a u Drugi svetski rat, bio glavni okidač za izbijanje masovne histerije, koja je rezultirala pucnjavom američke vojske u nebo iznad Los Angelesa.

Nešto iza dva sata ujutro, začule su se sirene za uzbunu i vlasti su naredile potpuno zamračenje Los Angelesa. Razlog je bio ogroman predmet koji je lebdeo iznad grada, a za koji su američke vlasti verovale da se radi o nepoznatoj japanskoj letelici. Objekt je isprva viđen iznad četvrti Culver City i Santa Monice. Regionalne protivazdusne jedinice su krenule u akciju opalivši oko 1500 rundi streljiva u neverovatno osvetljeno nebo. Oglasile su se vazdusne uzbune koje su probudile na hiljade ljudi; neki su zgrabili oružje i istrčali van u pidžamama. Grad je bio u potpunom mraku čak 5 sati. U panici je pet ljudi poginulo – troje u saobracajnim nesrećama i dvoje od srčanog udara. Do današnjeg je dana nejasno šta se zapravo dogodilo. Japanci poriču da su njihovi avioni ikada leteli iznad L.A.-a. Neki stanovnici tvrde da su videli trouglaste letelice na nebu, vojni zvanicnici sve pripisuju napetim živcima i meteorološkim balonima. Nema dokaza da je ikakva bomba bačena s neba ili da je kakav drugi bojni projektil stigao s neba.


Нема коментара:

Постави коментар