Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

петак, 22. мај 2015.

Dzon Titor



Dzon Titor se pojavimo na forumima i tvrdio da je "došao" iz 2036 godine u 2001 a da je trebalo da se vrati u 1975 da bi preuzeo IBM 5100 kompjuter, na čijoj je izradi radio i njegov pradeda.
On je takođe govorio o događajima koji će se desiti( treći svetstki rat će biti 2015, 2008 ameriku će sahvatiti civilni rat i tako dalje). Postavljao je i slike "vremenske mašine" koja je napravljena 2034 i objašnjavao kako se ona koristi( a vrlo šturo i kako radi jer "nije inžinjer"). Spominjao je i NLO, govoreći da smatra da su oni u stvari takođe "putnici kroz vreme" ali iz vremena mnogo posle njegovog. Na pitanja kako je moguće putovati kroz vreme je obrazlagao da postoji "više univerzuma" po sistemu da svaki događaj može da ima više ishoda i onda se za svaki ishod "pravi novi univerzum".
Svetu se obraćao putem Internet foruma, iznoseći dosta zapanjujućih činjenica iz BUDUĆNOSTI, odnosno njegovog vremena (godina Gospodnja 2036.).
Počelo je (2000-te, na forumima "The AnomaliesNet"), naravno, potpunim ismijavanjem, šikaniranjem i vređanjem gospodina Titora, kog su pokušali diskreditirati na svaki mogući način. Čovek je, ipak iz "daleke" 2036-te, pa se u međuvremenu nagledao svega i svačega, te se nije preterano uzrujavao, nego je "nevjernim Tomama" poslao SLIKE i PLANOVE svoje naprave za putovanje kroz vreme. Njegove objave, potkrijepljene slikama, su navele ljude, da mu povjeruju pa su počela pljuštati tipična američka pohlepna pitanja npr. - koje deonice da kupe, ko će osvojiti NBA titulu, koji će tim biti najbolji u jednom od najglupljih sportova današnjice, zvanim "američki fudbal", da se mogu na njega kladiti, kako će stajati zlato i nafta u godinama koje dolaze, ... Videvši u kakvom vremenu je bio rođen (po njegovim vlastitim riječima/postovima, rodio se 1998. godine) John, inače u svom vremenu po profesiji vojnik i istoričar, je shvatio kako je uopšte došlo do sledećih nevjerojatnih događaja (ne zaboravimo, da su njegovi postovi nastali krajem 2000. godine):

· ograničavanje individualnih sloboda i gruba kršenja privatnosti, pod maskom zakona i potpune sigurnosti i povećanje antagonizma među ruralnim i (sub)urbanim dijelovima Amerike.

· eskalacija nasilja na Bliskom Istoku,i koškanja i napadi između Izraela i njegovih arapskih suseda, koji se posebno zaoštravaju u 2004-oj.

· građanski rat na širokom području SAD-a (negdje 2005.), kao posledica katastrofalne unutrašnje politike od 2000. naovamo.

· eskalacija ratnih sukoba sa mešanjem Rusije i Kine (za koju je John već tada tvrdio, da će ubrzo poslati čovjeka na mjesec) 2015. godine, uz upotrebu nuklearnog/hemijskog/biološkog naoružanja i pogibiju više od 3 milijarde ljudi.

· glavni grad SAD-a je Omaha, Nebraska (nekada glavno selo).

Gore navedene stvari, uz još mnoštvo informacija o njegovom vremenu, John je objavljivao na forumskim diskusijama, usput otkrivši pravi razlog njegove posete. Naime, njemu je poveren zadatak pronalaženja i transportiranja IBM-ovog kompjutera iz serije 5100, zbog njegovih specifičnih računskih mogućnosti, koje su preko potrebne u godini 2036.. Kompjuter je pronašao u godini 1975-oj, i sada je na putu "kući" skočio u 2000-tu (putovanje kroz vrijeme se, prema Johnovim tvrdnjama, odvija pomoću "skokova" u paralelne svjetove (vremenske niti), pa je za povratak u početnu tačku potreban međuskok (godina 2000.)). John (do danas nije utvrđeno, da li je to njegovo pravo ime) je vodio diskusije do 24.3.2001, kada je, opet po vlastitim rečima, napustio naše vreme i vratio se u 2036. godinu.

Priča je neverovatna, i na prvi pogled izgleda kao klasična Internet zafrkancija, što je prevladavajuće mišljenje onih koji posete web stranicu http://www.johntitor.com/  Sadržaj stranice je nadasve zanimljiv i obavezna je lektira za svakog koga zanima putovanja kroz vreme. Bez obzira na nedavne događaje (Kinezi u svemiru, politička situacija u SAD-u, naučna otkrića u velikim akceleratorima u CERN-u, koja nagoveštavaju matematičke mogućnosti putovanja kroz vreme, ...) Johnova autentičnost, do danas, nije bila niti opovrgnuta niti dokazana.

2 коментара:

  1. Masina za putovanje kroz vreme izumljena je 2034. godine. U najkraćim crtama sastoji se od rotirajućih singularnosti u magnetskom polju. Menjajući smer i brzinu rotacije, moguće je putovati u prošlost ili budućnost. Tako bar tvrdi čovek po imenu John Titor.

    Iako je o svojim svedočanstvima započeo još 1998. godine, na internetu se pojavio tek 2000. godine na forumskim raspravama o paradoksu putovanja kroz vrijeme gdje je tvrdio da je on zaista čovek iz budućnosti, tačnije iz 2036. godine. Mnoge stvari je predvideo, koje su se i dogodile, ostavio na je upozorenje i 3. svetski rat, kao i Američki građanski rat. Interesantan podatak je da je tvrdio kako je putovao kroz vrieme da donese IBM 5100 kompjuter iz 1975. godine koji bi jedini navodno mogao spriečiti kompjuterski krah UNIX sastava koji se trebao dogoditi 2038. godine. U 2000.-toj godini se našao jer putovanje kroz vrieme zahteva skokove, odnosno međuskokove (nije se direktno mogao iz 1975. godine vratiti u 2036. godinu). 2001. godine napisao je svoj zadnji post u kojem je najavio svoj odlazak i otad mu se gubi svaki trag.

    ОдговориИзбриши
  2. Broj univerzuma uopste nije beskonacan,sve ima svoj kraj,nasa planeta ce imati kraj.A ako hoce,onda mozemo da prebrojimo dogadjaje koji su se ikada desili,i svaki moguci ishod unutar tih dogadjaja,ali onda bi smo morali znati tacan kraj svake planete,da bi smo odredili ovo za svaku od njih.Onda sve to pomnozimo,i dobijemo broj paralelnih univerzuma.Moglo bi se ovim obrascem to izracunati : D x I x P ( D=Dogadjaj,I=Ishod,P=Planeta)
    I sada ako bi D bilo (ovo je samo primer) 10,I 15 i P 18,onda bi D x I x P = 10 x 15 x 18 = 2700 . Ovo ne smatram za neku teoriju , ja manje vise verujem u ovo .

    ОдговориИзбриши