Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 23. јануар 2022.

Kasmirska princeza ( Kashmir Princess Conspiracy )

 


Avionske nesreće su tragične, ali kada je u pitanju zavera, jednostavno ne možete da sednete i prihvatite bilo koje objašnjenje koje vam se baci. Jedna takva misteriozna avionska nesreća bila je nesreća Kašmirske princeze.

Ne, nije bila princeza iz Kašmira. Bio je to iznajmljeni avion u vlasništvu Air India. 11. aprila 1955. godine, zbog eksplozije bombe, let se srušio u Južno kinesko more. Nikada nije stigao do Džakarte, Indonezija, do svog odredišta. Šesnaest osoba u avionu je poginulo u nesreći, dok su trojica preživela i zadobila povrede.

U 09:25 GMT, putnici i posada u aionu čuli su eksploziju, a kabina se ubrzo napunila dimom. Lokacija požara bila je neposredno iza motora br. 3 što je navelo pilota da ugasi navedeni motor kako bi sprečio da se zapali. Tri druga motora su još uvijek radila što je pilotu dalo vremena da pošalje tri signala za pomoć pre nego što im se radio ugasi. Njihova posljednja poznata lokacija u vazduhu bila je iznad ostrva Natuna prije nego što su izgubili vezu.

Kapetan je pokušao sleteti na more što je onemogućila kabina bez pritiska i prekinuti strujni krugovi. Sa količinom dima koja je ispunila avion, prsluci za spašavanje su žurno izdati, a posada je otvorila vrata za hitne slučajeve za izlaze.

 Desno krilo je prvo udarilo u površinu vode, efektivno razbivši letelicu na tri dela. Preživjeli su samo inženjer održavanja, navigator i prvi oficir, koje je kasnije pronašla obalska straža.

Istražitelji smatraju da je eksplozija i nesreća nastala zbog tempirane bombe. Sumnja se da je bombu u avion stavio tajni agent Kuomintanga u pokušaju atentata na kineskog premijera Zhoua Enlaija. Međutim, meta bombe se nikada nije ukrcala u avion. Propustio je let zbog hitne medicinske pomoći.

Ova hitna situacija bila je uklanjanje slepog creva. Tri dana nakon toga je ozdravio dovoljno za putovanje avionom i otputovao u Indiju da se sastane s premijerom Jawaharlalom Nehruom, a zatim u Burmu da se sastane s premijerom U Nu-om. Zatim je uspešno prisustvovao konferenciji Azija-Afro Bandung za koju su putnici na Kašmirskoj princezi prvobitno krenuli.

Čini se da su mnogi istoričari zabeležili ovaj čudan razvoj događaja. Ovi incidenti su dovoljni da dovedu do teorije zavere. Steve Tsang sa Univerziteta Oksford napisao je u izdanju časopisa China Quarterly iz septembra 1994. da je "Zhou znao za zaveru unapred i potajno je promenio svoje planove putovanja, iako nije sprečio lažnu delegaciju manjeg kadra da zauzme njegovo mjesto."

Dan nakon pada, kinesko ministarstvo inostranih poslova objavilo je saopštenje u kojem je bombaški napad okarakterizirao kao "ubistvo od strane organizacija specijalnih službi Sjedinjenih Država i Čang Kaj-šeka".

Dok su vlasti Hong Konga uveravale da bomba nije postavljena na avion u Hong Kongu, daljnja istraga policije Hong Konga otkrila je da je domar, Chow Tse-ming, iz Hong Kong Aircraft Engineering Co. bio umešan u podmetanje bombe. Otkriveno je da je Kuomintang regrutovao Chowa da pomogne u zaveri za ubistvo Zhou Enlaija.

Što se tiče umešanosti SAD-a, CIA je priznala da je razmatrala atentat na Zhou Enlaija. Ali Crkveni komitet je izvestio da ovi planovi nikada nisu odobreni i 'strogo osuđivani' od strane Washingtona. Godine 1971. Zhou je direktno pitao Henryja Kissingera o umešanosti njegove zemlje, na što je ovaj odgovorio negativno. (Naravno, niko im u lice neće priznati da je njihova zemlja skovala zaveru da nekoga ubije!)

Ova priča se, međutim, ne završava samo sumnjom i oštrim ukorom počinilaca nesreće. Zavera koja dovodi u pitanje Zhouovo znanje o zaveri ostaje. Bilo da je njegova odluka tog dana bila sreća ili dobro promišljen pokušaj samoodržanja, životi izgubljeni u nesreći ne čine ovaj drugi razlog opravdanim.

Нема коментара:

Постави коментар