Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 23. јануар 2022.

Vilenjačka šuma ( Elfin forest )

 


Elfin Forest, veštičja šuma, koja se nalazi u susedstvu Questhavena i Harmony Grovea , nije odlična samo za planinarenje već i za dublje udubljivanje u misterije koje okružuju ovo područje. Poput popularnih susednih zajednica, priča se da je Elfinska šuma izuzetno progonjena stotinama, ako ne i hiljadama priča i prizora koji potkrepljuju ovu tvrdnju.

Najpopularniji mit je o beloj veštici. Kako priča kaže, njen muž i sin su ubijeni ovde davno. Priča se da ona još uvek traži svoju porodicu, ili možda osobu koja ih je ubila. Ona se kreće šumskim putevima na sablasnom crnom pastuvu. Ogrnuta je crnim ogrtačem koji joj pokriva lice i telo, veštica ima svemogući vid i oseti kada stranac ili uljez uđe u šumu. Kaže se da kada netko uđe u šumu i Questhaven, veštica obeleži tu osobu, ne ostavljajući nikakve fizičke naznake, već više duhovni trag. Nakon što je veštica obeleži, ta se osoba suočava sa smrću ako ikada ponovno uđe u šumu.

Ako razgovarate s ljudima u duhovnom centru Harmony Grove, selo u tom području, oni kažu da je konačno pronašla svetlo pre mnogo godina. Viđali su je redovno, ali je nisu viđali godinama.

Postoji i priča o beloj sovi od deset stopa koja luta ponoćnim nebom obasjanim mjesečinom. Sablasna sova se šulja uokolo, hvatajući naivne mlade ljude koji ulaze u šumu. Ako su posjetitelji u automobilu, sova sleti na automobil i posjeduje nekoliko načina da ubije putnike u vozilu. Ako su posetitelji pešice, ona se spušta da ih uhvati i ubije. Postoje i druge priče o sovi; međutim, mnogi ne govore o sovi u strahu od posjedica.

Priča se da su to područje na prelazu iz 19. pa sve do 20. veka nekada naseljavali Cigani i njihovi društveni srodnici. Legenda kaže da su u šumu ušli i drugi starosedioci i stanovnici iz susednih zajednica i oterali Cigane, ubijajući one koji su im stajali na putu. Zauzvrat, Cigani su prokleli Vilenjačku šumu i okolne zemlje. Očito je to prokletstvo izazvalo mnoge urbane legende i paranormalne aktivnosti o kojima se izvještava tokom godina.

Postoji i par mesta koja se veličaju u pričama o Questhavenu. To su priče o napuštenoj ludnici i legendarnoj kultnoj kući. S vratima i bodljikavom žicom okruženim poedom, ulaz u ruševine ludnice o kojoj se pričalo ima staru drvenu ogradu i natpis s oslikanim usnulim vilenjacima. Iza pokidane i oskvrnjene ograde leže hektari zemlje i temelji zgrada koji su ostali u ruševinama. Što se tiče kultne kuće, postoji mnogo videa sličnih vještici iz Blaira koje su srednjoškolci i filmaši amateri pokušali snimiti na navodnom kultnom imanju.

Postoje i priče o Indijancima iz severnog Diegueña koji proganjaju ova područja.

Postoji mnogo dokaza da su Indijanci sjevernog Diegueña živjeli na ovom području. Arheološkim iskopavanjima pronađeni su artefakti, malteri, metate, piktografi i petroglifi. Ovi primitivni crteži su pomogli da se dalje dešifruje ujmanski jezik, koji se govorio prije više od 9.000 godina.

Нема коментара:

Постави коментар