Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

четвртак, 24. фебруар 2022.

Brazilski Stounhendž - ( Calçoene Stone Circle - Brazilian Stonehenge )

 


Grupa naučnika i istraživača pronašla je dokaze da je u Brazilu mogla postojati visoko napredna drevna civilizacija. Gotovo 500 godina pre nego što je počela evropska kolonizacija Amerike, domoroci koji su naseljavali brazilsku Amazoniju su stvorili impresivan raspored ogromnih visokih granitnih blokova .

Naučnici spekulišu da je ovo masivno kamenje – za koje neki ljudi kažu da podseća na Stounhendž – takođe bilo drevna astronomska opservatorija. Struktura se sastoji od 27 blokova granita, svaki visok do 4 metra (13,12 stopa), koji stoje uspravno u krugu prečnika preko 30 (98,43 ft.) metara. Drugim rečima, pre skoro hiljadu godina na ovom području cvjetala je drevna civilizacija domorodačkih naroda.

Detaljni testovi radiokarbonata i merenja na lokaciji tokom zimskog solsticija bacili su svetlo na drevne civilizacije koje su naseljavale Amazon. Na osnovu novih dokaza, arheolozi su zaključili da su autohtoni narodi koji su živeli na tom području razvili napredniju civilizaciju nego što je većina zapadnih posmatrača ranije mislila.

Ovim megalitima pridružuju se i druga nedavna arheološka otkrića u Brazilu – uključujući džinovske kopnene rezbarije i ostatke utvrđenih naselja. Sve u svemu, ova nova otkrića dovode u pitanje uobičajenu percepciju da je Amazon u prošlosti bio relativno netaknut od strane ljudi, osim malih, nomadskih plemena.

Međutim, postoji značajan broj naučnika i arheologa koji tvrde da će biti potrebno više informacija i dokaza o Rego Grandeu kako bi ga uzdigli u carstvo praistorijskih mesta jasno zamišljenih za astronomska posmatranja.

Kamenje možda nije korišteno isključivo za astronomske funkcije, već i za verske ceremonije i ritual. Kamenje Rego Grandea je prilično neobično i po svojim nepravilnostima može imati svoje jedinstveno značenje, drugačije od ostalih megalitskih lokaliteta širom svijeta. Rego Grande može odražavati značaj animizma (pripisivanje duše entitetima u prirodi, pa čak i neživim objektima) u amazonskim kulturama.

Takođe je važno napomenuti da su od dana kada su arheolozi započeli iskopavanja u amazonskom Stounhendžu 2005. godine, otkrili ručno rađene keramičke urne za sahranu, što verovatno znači da je deo tog područja u nekom trenutku mogao služiti kao groblje. Takođe, čini se da je kamenje postavljeno na svetlost putanje Sunca za vreme zimskog solsticija - kada je zvezda u najnižoj tački, nešto što implicira da je ovo mesto moglo da se koristi i kao bogomolja umesto kao astronomska. opservatorija.

Možemo samo nagađati (za sada) šta znači kamenje Rego Grandea.


Нема коментара:

Постави коментар