Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 9. фебруар 2022.

Ram Inn gostionica ( The Ancient Ram Inn )

 


Izgrađena 1145. godine, Drevni Ram Inn je nekadašnja rezidencija sveštenika, gostionica i javna kuća; to je ujedno i najstarija zgrada u Engleskoj koja je opstala do danas. Mnogo pre izgradnje zgrade, njena priča počinje u niskim močvarama u blizini Poterovog jezera. Ova zemlja se nalazi na raskrsnici 2 Lei linije, oblasti za koje određeni ljudi veruju da sadrže značajno visoku duhovnu energiju. Koristeći mapu, ove linije se mogu pratiti direktno do najpoznatijeg svetog mesta Engleske, Stounhendža. Legenda kaže da energija iz Stounhendža putuje Lej linijama da bi nahranila paranormalnu moć imanja. Pored toga, na ovom mestu se nalazi 5.000 godina staro pagansko groblje.

U zgradi su prvo bili zidari, robovi i radnici koji su gradili crkvu Svete Marije. Smeštena je direktno preko puta gostionice Ram Inn. Potoci na teritoriji gostionice morali su da se preusmere zbog izgradnje crkve. Mnogi veruju da je preusmeravanje vode blizu Ram Inna otvorilo portal za tamnu energiju.

U trenutku kada uđete u staru gostionicu, obavija vas aura strašne slutnje. Goli zidovi, škripe podne daske, strme stepenice i tajanstvene senke dovoljni su da izazovu najhladnije drhtaje; dok legije priča o duhovima koje marširaju iz njegove maglom obavijene prošlosti mogu ohladiti krv čak i najpostojanijem ciniku.

Prva soba s kojom se posetioci susreću je "Muška kuhinja". Ovo navodno stoji na mestu poganskog groblja, a ovde se često čuje uznemirujući zvuk dečjeg plača.

Na prvom spratu nalazi se Ramova najukletija i najstrašnija soba, Biskupova soba. Kruži priča da je čovek koji je jednom otvorio vrata sobe podignut sa zemlje I bio je bačen preko hodnika. Atmosfera unutra je opresivna i uznemirujuća.

Poznato je da se sablasni gospodin materijalizira kraj toaletnog stolića i namerno korača preko suprotnog zida.

Dva redovnika viđena su kako svetlucaju u jednom uglu. Svedoci su čuli preplašene krikove čoveka koji je, navodno, ovdje ubijen tako što mu je glava gurnuta u vatru.

Fantomski pastir i njegov pas viđeni su blizu vrata.

Jedna od najpoznatijih legendi koja okružuje ovu ukletu englesku kuću je ona o veštici koja je spaljena na lomači. Spaljivanje se dogodilo 1500-ih godina na vrhuncu gonjenja onih koji nisu praktikovali hrišćanstvo koje je odobrila vlada. Mnogi veruju da duh ove žene još uvek proganja jednu od soba u Drevnom Ramu, jer se tamo sklonila neposredno pre nego što je uhvaćena i ubijena. Danas se ova soba zove "Veštičina soba".

Drevni Ram Inn istraživali su mnogi istraživači paranormalnog, posebno za televizijske emisije poput Ghost Adventures i Most Haunted . Gostionica je bila prikazana na Great British Ghosts , a istraživala ju je i britanska grupa za proučavanje paranormalnog pod vodjstvom Kierona Butlera, koja se sastojala od sedam ljudi, uključujući fotografe i medije/duhovne savjetnike. Klub duhova (najstarija organizacija za istraživanje paranormalnog na svetu) istražio je gostionicu 2003. ali nije registrirao ništa paranormalno.

Krajem 1960-ih, čovek po imenu Džon Hamfriz zaštitio je zgradu i njenu priču tako što je Ram Inn pretvorio u svoj dom. Džon je kupio kuću 1968. i upoznao se sa ljutim duhovima prve noći u novom domu. Nakon što je zaspao, on tvrdi da ga je demonska sila zgrabila za ruku i izvukla iz kreveta preko sobe.

Džon Hamfris je sada u svojim 80-im i jedini je živi stanar u Ram Innu. Poslednje godine svog života posvetio je očuvanju ove stare zgrade i to ga je koštalo skoro svega. Njegova žena i 3 ćerke napustile su ovu ukletu staru zgradu.

Unutar svog doma, Hamfriz je pronašao dokaze o ritualnom žrtvovanju i obožavanju đavola. Što je još više uznemirujuće, otkrio je skeletne ostatke dece ispod stepeništa. Unutar skeleta pronađeni su slomljeni bodeži, za koje veruje da su korišćeni u smrtonosnom ritualu, a zatim slomljeni, tako da više nikada nisu mogli da se koriste.

Džon Hamfriz tvrdio je da ga i dalje proganjaju i napadaju nasilni entiteti koji žive u Ram Innu. Džon Hamfriz je umro 2017 godine.

Нема коментара:

Постави коментар