Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

уторак, 7. април 2015.

Izgubljene knjige ( Lost books )



Седам књига за које можемо бити сасвим уверени да би вероватно промениле историју човечанства, ако би се нашле данас или да нису уништене,.

Мало је проналазака имало такав утицај на историју као штампа и нико не може да зна колико знања је изгубљено током историје. Научници, истраживачи који су убијени пре него што су могли да развију своје проналаске и наравно књиге које су уништене зато што су подривале одређене друштвене норме, или су једноставно нестале. Постоји седам, готово митских књига за које се може поуздано рећи да би утицале на развој и ток историје.


Јеванђеље по Еви 

Аутор ове књиге је непознат, али је јеванђеље које је 'обрисано' из Библије познато. Наводно се у овом јеванђељу промовисала слободна љубав, бесплатни секс и равноправност жена Наравно, таква књига је подрвала два миленијума учења Цркве о сексуалности и целибату.. У 4. веку књигу је забранио црквени званичник Епипханус и све копије, барем колико ми знамо, је наредио да се униште. Можда, ипак, постоји копија у тајним архивама Ватикана.


Метод

Књигу би требало да је написао Архимед, један од највећих умова у античкој Грчкој. Према легенди, убијен је један римскои војник током окупације Сирацусе. Међу његовим осталим књигама, налазила се и књига под насловом Метод, у којој је описан проналазак, који и дан данас ѕбуњује научнике, механизам Антикиере, за кога многи верују да је компјутер и изграђен је око 100 година пре наше ере.. Књига би требало да буде детаљан план о томе како да направите уређај, и наравно оно чему заправо служи. Књига је вероватно уништена као и многе друге, када су Римљани спалили Александријску библиотеку у Египту - наводно случајно. Библиотека је иначе реновирана неколико пута, али сваки пут поново уништена од разних завојевача.

Каталог библиотеке Багдада 

Библиотека, такође позната као Кућа Мудрости, је наводно направљена између 700 и 800. године нове ере. Она је саджавала књиге из целог познатог света у то време. У овој библиотеци налазиле су се књиге мудраца који су писали о медицини, проналасцима, науци, астрономији и технологији. Каталог би данас вредео читаво богатство, јер преко њега могу да се добију информације о књигама, za које не би смо знали да чак и постоје. Индиректно, каталог би дао потпуно нови поглед на историју, то би показало шта су у то време научници већ знали. Библиотека (мада би се могла назвати Универзитет) основана је 1258. потпуно уништена од стране Монгола када су освојили град. Све књиге су спаљене или бачени у реку.

Настављајући епску сагу о Троји

Илијада и Одисеја, Хомер писао (Неки тврде да књиге не могу се приписати једном аутору) требало би да буде само два књиге у прилично дуго саге. Требало би да постоји осам књига које треба да буду написане од других аутора. Илијада и Одисеја су имали огроман утицај на све већие уметнике од Хомера па надаље. Може се само нагађати колики би био утицај преосталих шест књига. Не зна се много о наставцима. Знамо да постоји, јер им се односе на друге књиге из тог времена и каснијe.

 Хермократес 

Хермократес је била Платонова трећа књига о пореклу свемира. Прва две су Тимај и Kритас. У трећој књизи да буде расправа о молекула, златни пресек ... што значи да ће књига утицати на мислиоце и научнике вероватно данас. Друга књига се завршава веома нагло и покрива теорију Атлантиде, тако да неки верују да је трећа књига такође кључ ову мистерију. Нажалост, нико не зна где би књига нестала и можда је Платон заиста никад није написао.

Аб урбе цондита либри 

Књига, која описују читаву историју Рима, од Тројанског предка Цезара Аугуста, па све до целокупне историје од око 800 година. Цела колекција би требало да има 142 томоvа. Након пада царства то је била једна од најтраженијих књига у то време. Снима су о гладијатора и римске архитектуре, у ствари, о свим римским тајнама којих можете да се сетите. Нико не може са сигурношћу да каже колико је било вредно када би се пронашао само један нови том ове књиге, разговорамо о милионима долара. Пронадјено је само 35 томова, а ове свеске су више или мање основа за све што знамо о древном Риму.

Ратови богова 

Ратови богова је изгубљена Хроника, која описује битке које је Мојсије водио са мистериозним оружјем званим Ковчег Завета. Ковчег у који су Израелци ставили камене плоче са десет божјих заповести. Да је ова књига преживела, вероватно би била нешто као данас библија са једнако великим утицајем на људе.

Нема коментара:

Постави коментар