Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

уторак, 7. април 2015.

Metalne knjige ( Metal books found in cave in Jordan )


Може ли ово бити највећи откриће из области Мртвог мора? Седамдесет металних књига надјених у пећини у Јордану могла би променити наш поглед на библијску историју. 
За научника вере и историје, то је права ризница која нема цену.

Ова древни збирка 70 ситних књига, странице везаних жицом, могла би да одгонетне неке од тајни најранијих дана хришћанства.
Академици су подељени по питању њихове аутентичности, али кажу да ако се утврди њихова аутентичност, они могу да се покажу као кључна открића Мртвог мора .

На страницама не много већим од кредитне картице, су слике, симболи и речи које се односе на Месију .
Многе књиге јос нису виђене, што је навело научнике да се спекулише да су заправо изгубљена збирка списа наведених у библијском Откровењу Јовановом.
Књиге су открили пре 4 године у пећини у удаљеном делу Јордана до које су стигле хришћанске избеглице Познато је да су побегли после пада Јерусалима у 70 години после Христа. Важни документи из истог периода су  и раније тамо проналажени.
Иницијални тестови показују да металуршка испитивања неке од књига ,показују да датирају из првог века нове ере.
Ова процена се заснива на форми корозије, што стручњаке уверава да је то немогуће постићи вештачки.
Ако  се утврди да су књиге потпуно аутентичне, оне ће бити међу најранијим хришћанским документима, претходе списима светог Павла.
Изгледи да су могли да садрже савремене приче о последњим годинама живота Исусовог су прилично узбуркали научнике - иако је њихов ентузијазам ублажен  чињеницом да су стручњаци претходно били преварени од стране софистицираних фалсификата.
Дејвид Елкингтон, британски стручњак за древне верске историјске и археолошке артефакте, и један од ретких који су испитали књиге, каже да би ово могао да буде "главно откриће хришћанске историје".
Али мистерије које су између њихових древних страница нису само загонетка.


Данас, им се губи траг и то је такође на неки начин мистерија. Након њиховог открића од јорданског бедуина, оставу је накнадно нашао једног  други израелски бедуин, који је рекао да је илегално прокријумчарио књиге преко границе у Израел, где су и остале.Међутим, јордански Влада сада ради на највишим нивоима да врати и очува колекцију.
Британски тим такође води рад на откривању књига и страхује да садашњи израелски власник може да  прода неке од књига на црном тржишту, или још горе - да их уништи.






Нема коментара:

Постави коментар