Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 1. април 2015.

Crni Vitez ( Black Knight satellite )


Naša planeta je imala prisustvo svog prirodnog satelita od mnogo pre nego što je imala mogućnost da podrži život. To se nije promenilo sve do 1957. godine kada je Sovjetski Savez lansirao Sputnik i naša planeta je počela da popunnjava sa veštačkim satelitima koji su korišćeni za mnoge namene, posebno u oblasti telekomunikacija. Danas ima mnogo satelita na nebu, najviše beskorisnih, prostor u kome se gomila svemirsko đubre postaje pravi problem za čovečanstvo.

Ali postoji verovanje da Sputnik nije bio prvi veštački satelit u orbiti oko Zemlje. Neki kažu da se jedan satelit, nazvan "Crni Vitez" (Black Knight) nalazio u orbiti hiljadama godina. Ime crni vitez potiče iz srednjevekovnog perioda, kada su Crni vitezovi bili oni koji deluju bez pomoći nekog drugog i nisu bili u nikakvom savezu sa bilo kim. Ne zna se sigurno da ime potiče od tada i ko ga je prvi koristio. Ali istina je da postoji mnogo zastupnika ove misteriozne teorije.
1899 genije Nikola Tesla, sagradio je u svojoj laboratoriji u Kolorado Springsu prvi širokopojasni prijemnik / predajnik radio talasa. Mesecima je istraživao signale iz orbite. Tesla je otkrioio da u jeku električne buke postoji jedan previše lep i periodičan signal da bi mogao da bude prirodan. Tesla je bio uveren da je to pokušaj da vanzemaljske rase da uspostavi komunikaciju i prvobitno je mislio da je signal nastao na Marsu. Ali posle nekoliko meseci traganja, on je shvatio da je to nemoguće. Signal nije dolazio sa Marsa već je njegov dom morao da bude negde u Zemljinoj orbiti.
Godinama kasnije, još jedan veliki genije i izumitelj radia Guglielmo Marconi, takođe je otkrio prijem čudnog signala iz svemira, previše redovan da bude samo buka, ovaj signal je trajao nekoliko dana, a onda potpuno nestao. Otada radio amateri stalno pokušavaju da otkriju ponovo ove radio signale ali bezuspešno.

U februaru 1953., u jeku Hladnog rata sve oči su bile uprte u nebo da vide koja zemlje je prva stigla u svemirski prostor. Grupa astronoma koji rade za Ministarstvo odbrane SAD otkriva čudan objekat koji kruži oko Zemlje i alarmira javnost, misleći da su Rusi pobedili u svemirskoj trci i da je SAD je sada ranjiva.
Objekat je nazvan Blek Knajt (Crni Vitez) i pod tim kodnim nazivom se pominje u različitim izveštajima vladinih agencija. Istraga je vodio profesor astrofizike na Univerzitetu u Novom Meksiku, dr Lincoln La Paz, poznati pronalazač sada patuljaste planete Pluton, Klide Tombaugh. "Zvanični" Rezultati istrage su zaključili da je objekat bio mali asteroid zarobljen u orbiti na način malog prirodnog satelita. Problem sa ovim objašnjenjem je da je verovatnoća asteroida da bude zarobljen u orbiti minimalna. A detalji istrage nikada nisu otkriveni.

U februaru 1960. godine, astronomi širom sveta su pratili putanju Sputnika, koji je već bio u orbiti, odjednom je otkriven objekat koji je pravio senku u odnosu na Sputnik . Objekat je imao dve karakteristike koje su danas je posebno zanimljive, prvo činilo se da objekat ima polarnu orbitu, a ne prate liniju Ekvatora a do tada ni SAD ni sovjetski sateliti nisu mogli da se kreću na taj način , a drugo, objekat je bio tako kolosalan da je bilo nemoguće da je lansiran sa zemlje sa raketama koje su imali u to vreme.



Нема коментара:

Постави коментар