Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

субота, 5. септембар 2015.

Mapa Stvoritelja - ( The map of "the Creator" )



Mapa Stvoritelja je o geografska mapa, barem tako verue njen pronalazač, prof. Aleksandar Čuvirov, koji ju je pronašao 2001. godine u jednom selu u Baškiriji, u podnožju Urala. Reč je o mineralnoj ploči čija je visina 148 cm, široka je 16 cm, a teška je tonu i po. Prof. Čuvirov veruje da je ovu geografsku ploču izradila nepoznata civilizacija prije 120 miliona godina.

Ona pokazuje neobične reljefe i crteže – pruge koje se čine kao putevi ili reke, rombovi, vertikalni urezi u neodgonetljivim hijeroglifima. Prof. Čuvirov veruje da je reč o jednom nacrtu razgranatoga irigacijskog sastava. Po njemu na mapi su vidljivi kanali dugi 500 metara u ukupnoj dužini od 12,000 kilomatara, sa 12 divovskih baza!

Nakon pomnijeg istraživanja same ploče utvrdilo se da nije reč o prirodnoj ploči, već da je reč o rukotvorini sastavljenoj od tri sloja. Prvi sloj je debeo 14 cm, a sastavljen je od dolomita. Drugi pak sloj je sastavljen od diopsida nepoznate tehnologije te su na njemu urezani crteži. Zadnji, treći sloj debeo 2 milimetra, načinjen je od porculana, a služi kao zaštitni sloj. Nastanak te ploče za naucnike je nepoznanica.

Ispitivanja koja su sprovedena uz pomoč ugljenika i urana, pokazuju da je reč o milenijumskoj drevnoj tvorevini. Tokom istraživanja, među slojevima su pronađene dve školjke, a jedna od njih je stara 500 miliona godina! To bi pak značilo da je ta tvorevina nastala još u doba dinosaurusa, no najverovatnije je da su pri izradi te geografske mape njeni izrađivači koristili komad stene u kojoj se već nalazila takva školjka. Nadalje, istraživanja su pokazala da reljef na toj geografskoj ploči odgovara savremenom području između Ufe i Sterlitamarka, ali ima nekih razlika. Prof. Čuvirov tvrdi da je mapa ucrtana kada se magnetski pol Zemlje nalazio blizu današnje Zemlje Franje Josipa, a to bi bilo upravo pre 120 miliona godina.

Specijalisti iz Centra za istorijsku kartografiju u Winsconsinu ostali su zapanjeni, pogotovo što po njihovom mišljenju ovakva trodimenzionalna projekcija, kakva je prikazana na mapi, mogla bi biti ostvarena samo iz vazdusne perspektive.

Sam pronalazač, prof. Čurinov, ovu mapu naziva „ Stvoriteljevom mapom “ aludirajuči na to da jer to karta koju je koristio Stvoritelj iz Biblije kada je stvarao svet.

, pun je oduševljenja. U arhivima iz 18. veka, pronašao je opise više desetaka ploča koje sliče njegovoj, pa sada namerava da za njima traga. Veruje da je kamen koji je pronašao samo deo divovskog mozaika od 358 delova na kojima je "Stvoritelj" prikazao svet. S kakvom svrhom ? Možda ga je hteo naseliti... Da li je 
Čuvirov uopste u pravu ? Do konačnog rešenja slagalice, još ćemo čekati...

Нема коментара:

Постави коментар