Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 6. септембар 2015.

Tito - ( Was Tito really Tito? )



Josip Broz – Tito (Kumrovec, 7. maj 1892[a] — Ljubljana,4. maj 1980) je bio predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije od 1953. do 1980. godine.

Bio je lider Komunističke partije Jugoslavije (kasnijeSavez komunista Jugoslavije) od 1937. do 1980, vođaNarodnooslobodilačke borbe naroda Jugoslavije od 1941. do 1945, a kasnije i vrhovni komandant Oružanih snaga SFRJ. Jedan je od osnivača Pokreta nesvrstanih.

Umro je 4. maja 1980. u 15.05 sati na Kliničkom bolničkom centru u Ljubljani. Sahranjen je 8. maja 1980. u Beogradu u Kući cveća. Na njegovoj sahrani bilo je prisutno 209 delegacija iz 127 država sveta. Titova sahrana se smatra najvećim pogrebom nekog državnika u svjetskoj istoriji.

Tito je za svog života u SFRJ stvorio kult ličnosti i za njegovog života je bilo nemoguće imati bilo kakvo kritičko mišljenje o bilo kome aspektu njegovog života i politike, odnosno razlučiti stvarne činjenice od službene propagande. To je nakon njegove smrti, a pogotovo nakon raspada SFRJ, dovelo do reakcije u vidu tretiranja Tita kao najvećeg zločinca u istoriji, odnosno negiranja službenih podataka u korist raznih mitova i urbanih legendi, često i onih najapsurdnijih.

Postoji teorija koju između ostalih zastupa novinar Pero Simić, da je Josip Broz cinkario svoje partijske drugove Ruskom Narodnom Komesarijaru Unutrasnjih Poslova da su trockisti, frakcionaši i sl, kako bi preuzeo vodstvo u KPJ.]Prema njegovoj oceni, Titova negativna karakteristika za neke od njih je bila svojevrsna presuda. On navodi da je u moskovskim arhivima do sada pronađeno 40 karakteristika, uglavnom negativnih, koje je Tito pisao NKVD-u o svojim partijskim drugovima. Ruski autor Bondarev ispravlja Simića, koji piše da je Broz predavao kararakteristike svojih drugova NKVD-u. Bondarev navodi da je karakteristike predavao kadrovskom odelu Kominterne, što samo po sebi ne dokazuje njegovu povezanost sa NKVD.

Najveca misterija stvorena je o poreklu Josipa Broza Tita.

Nagađanja o poreklu Josipa Broza, doživotnog predsednika SFRJ, oživeo je dokument američke tajne službe koji je nedavno dospeo do ovdašnje javnosti koja se i danas rado i sa puno strasti bavi Titovim likom i delom.

Kako je govorio Tito istraživala je američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) sedamdesetih godina prošlog veka a zaključak analiza je, prema deklasifikovanom dokumentu CIA-e , da po načinu govora Josip Broz vrlo verovatno nije mogao biti jugoslovenskog porekla, već možda Poljak ili Rus.

Evo nekih teorija o Titovom poreklu.

Tito je bio vanbračno dete rođeno iz ''velike ljubavi'' ugledne poljske grofice Marije koja je udajom dobila latifundiju blizu Segedina i upravnika njenog imanja Franca Ambroza, koja je čuvajući čast udovice obezbedila detetu izuzetno školovanje i tretman. Otac će mladog inteligentnog sina konačno priznati kada isti doraste za vojnu.
Zamena identiteta Josipa Ambroza, kasnije alijas Tita, odigrala se u martu 1913. godine kada Josip Broz umire, a njegovu životnu biografiju preuzima vitalni Josip Ambroz, kolega iz vojnoobaveštajnog školskog sektora garnizona u Pečuju Austrougarske monarhije. Josip Broz će svojom smrću (rođen u Beču, istinski Hrvat), bez svoje volje i znanja, na predlog načelnika škole Štancera ''oživeti'' ponovo u Josipu Ambrozu, alijas Titu! - ( Vise na > http://www.geopolitika.rs/index.php/sr/istorija/81-razresena-enigma-zvana-tito )


Promenio je 70 pseudonima i 15 datuma rođenja. I sam podgrevao misteriju. Pisalo se da je bio američki, britanski, pa i nemački čovek, da ga je postavio ruski NKVD kao svog špijuna na čelo jugoslovenske Komunističke partije, ali i da su ga instalirali masoni. Proglašavali su ga za Poljaka, Rusa, Jevrejina, pa čak i za - ženu. > http://www.kurir.rs/tito-je-ipak-tito-broz-imao-15-identiteta-uziveo-se-u-likovima-clanak-945861

Mnoge su teorije o tome ko su zapravo te žive, ili mrtve ličnosti, koje su bile Tito? Jedno vreme antipartizani su tvrdili da je Tito - Lebedev koji je bio savetnik sovjetske ambasade u Beogradu. On je nestao, pošto je pratio jugoslovensku vladu sve do Ilidže.

Po drugoj teoriji, Tito je čovek po imenu Broz, koji se pod tim pseudonimom borio u španskom građanskom ratu... > http://www.akademediasrbija.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5101:bila-su-tri-tita-&catid=38:cat-komentari-vesti&Itemid=54


Zanimljivi clanci na ovu temu.





Нема коментара:

Постави коментар