Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 12. јул 2015.

21 Gram - ( The 21 Grams Theory )



sve religije, oficijalne, manje oficijalne, sekte, cak i ateiste, priznaju jedan neobjasnjivi deo coveka, a to je Dusa.

Po istrazivanjima patologa, lekara i raznih specijalista, nakon smrti ljudskog bica iz njegovog tela na neobjasnjivi nacin nestaje tacno "21 gram" telesne tezine. Nije objasnivo gubitkom vode, ili putem fekalija. Posmatrana je ogromna cifra mrtvaca. Znaci, iz svakog tela je kratko nakon smrti (radi se o minutima) nestalo tacno "21 gram" telesne mase, medjutim nije objasnjivo na koji nacin i gde.

Ako se setimo fizike i njenih zakona, znamo da masa ne moze da nestane, moze samo da promeni oblik ili stanje. Medjutim, bas ta metafizicka situacija, kada masa nestaje, ne promenivsi ni oblik ni agregatsko stanje, nastaje nakon nase smrti.

Dr MekDugal je sproveo ovaj eksperiment na šest pacijenata na samrti koji su postavljeni na specijalno napravljene vage tik pre smrti. Namera dr MekDugala je bila da se izmeri svako telo pre i posle smrti kako bi se ustanovila razlika. Odabirani su pacijenti koji bi neminovno umrli. Dvoje pacijenata je bolovalo od tuberkuloze, bilo je petoro muškaraca i jedna žena.
U prisustvu još četiri lekara, dr MekDugal je pažljivo izmerio težinu prvog pacijenta. Pad mase je iznosio 21 gram.

Pad mase kod ostalih pacijenata je bio sličan, iako ne isti. Od šestoro pacijenata, uzeti su u obzir samo rezultati 4 pacijenta pošto je dvoje njih umrlo pre nego što se na njih povezala oprema za merenje.
Pad mase je potpuno neobjašnjiv. Uzet je u obzir i vazduh iz pluća i telesne tečnosti. U jednom slučaju je pacijent zadržao svoju težinu posle smrti, a zatim posle jednog minuta izgubio oko dvadesetak grama. Dr MekDugal to objašnjava na sledeći način:

„Verujem da je flegmatična duša ovog čoveka ostala u telu još minut nakon smrti pre nego što je napustila telo. Ne postoji ništa drugo što bi moglo da objasni gubitak mase“.

Kada je eksperiment sumiran, postignut je konsezus između lekara da prosečan gubitak telesne težine nakon smrti, odnosno težina duše, iznosi 21 gram.
Dr MekDugal je isti eksperiment sproveo na 15 pasa. Nakon njihove smrti nije ustanovljena promena u težini. MekDugal je zato zaključio da samo ljudi imaju duš
Zanimljivo je takodje, da su uz pomoc moderne psihostasije danasnjice specijaliste uspele da izmere gubitak telesne tezine od 69.5 grama u trenutku u kome usledi klinicka smrt. Nakon toga, tih 21. gram postaju simbolika, jer je to bio prvi podatak. Nije jos uvek ustanovljeno, sta uslovljava diskrepancu izmedju 21. i 69.5 grama, tj. razliku izmedju "prave" i klinicke smrti.

Нема коментара:

Постави коментар