Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 12. јул 2015.

Sionski priorat - ( Priory of Sion )



Jedno od bratstva koje je zainteresiralo sve one što se bave tajnim društvima svakako je Sionski priorat, koji je kao i mnogo toga izazvao interes nakon objavljivanja knjige Dana Browna Da Vincijev kod. Tvrdi se da je to jedno od najstarijih i najuticajnijih evropskih društava čiji su članovi često bili ismejavani, a delotvornost marginalizirana. Sionski priorat ili Prieuré de Sion osnovao je francuski kralj Gedofroi de Boullion u Jerusalimu 1099. godine, a istorija tog bratstva trajala je više od hiljadu godina, te se prenosila generacijama nakon smrti Gedofroia. On je, naime navodno znao i čuvao jednu jako moćnu tajnu, pa kako nije želeo da se ta tajna nakon njegove smrti izgubi i nestane, osnovao je tajno bratstvo u kojemu postoji složeni sastav znanja koji je raspoređen i podijeljen na više članova, a samo četvorica njih znaju gdje se ta tajna čuva i o čemu se radi bez obzira na veličinu bratstva. Sam Priorat je vrlo teško svrstati u neku kategoriju, ali ocigledno je i potpuno jasno da su u njemu veliku ulogu imali članovi Reda siromašnih Hristovih vitezova i hrama Solomona ili kraće i kolokvijalno rečeno templari. Uvreženo je mišljenje da su oni osnovani kako bi štitili hodočasnike na putu u Svetu zemlju, no veliki broj teorija zavjere govore da je krajnji cilj templara bio vratiti spise ispod ruševina Solomonova hrama i prenijeti ih u Evropu. Niko nije siguran, ali svi govore o tome da su oni zaista nešto pronašli nakon devet godina traženja. Tu tajnu koju oni pronalaze ispod ruševina navodno zna i Sionski priorat, a toliko je moćna da može uzdrmati i same temelje Crkve te Priorat i templari tako jednostavno postaju deo jedne iste celine kojoj je na čelu stajao isti Veliki majstor sve do raskola i konačnog razdvajanja 1188. godine. Priorat nakon toga nastavlja svoje delovanje pod vodjstvom niza velikih imena svjetske istorije, pa su njegovi članovi i vođe bili između ostalih Isaac Newton, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Victor Hugo i mnogi drugi, a čak se tvrdi kako je Priorat u svojim redovima imao i Ivanu Orleansku, Nostradamusa, pa čak i papu Ivana XXIII.

No, vratimo se na vezu templara i Sionskog priorata, u vreme kada su vitezovi tragali za blagom, navodno ga pronašli i preneli u Evropu te doslovno preko noći postigli neverovatan ugled te im licno papa Inocent II. izdaje bulu koja im je garantirala neograničenu moć. Je li time Vatikan imao neke posebne razloge ili skrivene motive ni danas nije u potpunosti jasno, jer teorije zavjere idu toliko daleko da se smatralo kako su templari zapravo ucenili Vatikan. Do godine 1300. oni su posedovali ogromno bogatstvo i imali veću moć od tadašnjeg pape Klementa V. te on u maniru svake današnje organizacije koja deluje kao tajna služba bilo koje države, templare proglašava jereticima i zajedno s tadašnjim francuskim kraljem pokreće u petak, 13.10.1307. godine akciju kojom ih potpuno uništava. Međutim, bratstvo koje je opstalo i nakon uništenja templarskog reda i do danas sačuvalo niz tajnih spisa bio je nitko drugi nego Sionski priorat.

Нема коментара:

Постави коментар