Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 19. јул 2015.

Atakama skelet - ( The Atacama Mystery )



Skelet pronađen u pustinji Atakama u Čileu pre više od 10 godina bio je ‘školski primer’ vanzemaljca iz filmova. Imao je tvrde zube, ispupčenu glavu i čudno zaobljeno teme, pa su mnogi požurili sa zaključkom proglasivši ga ‘konačnim dokazom da u svemiru nismo sami’.


Atakamski skeleton (poznat kao Ata) je skelet dug 150 mm. Pronađen je u napuštenom gradu u pustinji Atakama u Čileu, 2003. godine. Kada je pronađen, Ata je završio u privatnoj kolekciji u Španiji. Skelet je pronašao Oskar Munjoz, blizu napuštenog hrama u gradu duhova poznatog kao La Norija. Munjoz je skelet kasnije prodao lokalnom vlasniku paba za 30.000 pezosa. Potom ga je on prodao španskom biznismenu Ramonu Naviji-Osoriju, koji je trenutni vlasnik.

Iako se u početku smatralo da je skelet stariji, ostaci su stari samo nekoliko decenija. To je zaključeno kada je otkriveno da je DNK jako kvalitetan. Ata ima nepravilan oblik glave i fale mu dva rebra. Postoji nekoliko hipoteza o tome šta je Ata. Neki misle da je Ata samo ljudski skelet. No mnogi veruju da je to jako mala verovatnost zbog svoje veličine. No mnogi naučnici misle da je Ata samo dete i da je patio od teškog oblika zakržljavosti. Mnogi naučnici su kao i mnogi ljudi verovali da je Ata zapravo skelet vanzemaljca ..Ipak, iako su rezultati pokazali da je skelet bliži ljudskom poreklu, DNK kaže nešto drugo. Naime, on se kod Ate razlikuje za 9 odsto od onog koji imaju ljudska bića.


Нема коментара:

Постави коментар