Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Bigfut ( Bigfoot )
Bigfut, još nazivan i Saskvoč, veliko je majmunoliko stvorenje koje navodno luta u divljinama Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, posebno oko Velikih jezera, Tihog okeana, Stenovitih planina i na severozapadu i jugu SAD.Bigfut se opisuje kao krupno čovjekoliko biće obraslo dlakom, jakog torza i visine 2-3 metra. Glava mu je mala i usiljena prema vrhu, bez istaknutog vrata i cela. Oci su mu male, a nad njima nalazi se jaki kostani greben. Dlaka je relativno kratka i kudrava
Bigfuta su viđali još i američki Indijanci na zapadnoj obali Severne Amerike u pretkolumbovske vreme. Indijanski nazivi za to stvorenje razlikovali su se od plemena do plemena. Tako su pripadnici plemena Luma, Bigfuta zvali Ts'emekves, plemena koja su živele oko planine St. Helen zvali su ga Skoocoom, a najpoznatije Indijansko ime je saskuatch, kako su gazvali pripadnici plemena Halkomelem. U Indijanskim pričama Bigfut je opasni kanibal koji teroriše sela. Prvi jaci dokaz o postojanju njegovu pronašao je Erik Šipton 1951. godine. Bio je to otisak za kojeg je on smatrao da pripada Jetiju, divljem čoveku s Himalaja. Najpoznatiji i najjači dokaz o postojanju njegovu je film koji su snimili tragači za Bigfuta, Rodžer Paterson i Robert Gimlin, 20. oktobra 1961. u Blaf Kriku, u Kaliforniji. Ta je snimka i danas predmet raznih rasprava. Predložene su razne vrste zivotinja kako bi se objasnila vidjenja Bigfuta, ali nijedna tvrdnja nije dokazana. Kriptozoolozi, Bigfuta objasnjavaju neotkrivenom vrstom majmuna, a neki koji veruju u Bigfuta objasnjavaju ga raznim paranormalnim fenomenima. Naučne zajednice odbacuju postojanje Bigfuta, jer nema dokaza o postajanju bilo kakvog slicnog stvorenja. Pored toga neki ljudi veruju da je Bigfut zapravo vanzemaljsko stvorenje. Postoji nekoliko organizacija koje su posvećenje hvatanju Bigfuta u Sjedinjenim Američkim Državama.
Нема коментара:

Постави коментар