Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

RongorongoUskršnje ostrvo poznato je u celom svetu po fascinantnim moai skulpturama kojima je namena još uvijek nepoznata. Ali to južnopacifičko ostrvo krije i još jednu tajnu.


Rongorongo, jedno od čak tri izgubljena pisma s Uskršnjeg ostrva. Pojavilo se prvi put u 18. veku, da bi samo dva veka kasnije potpuno nestalo. Nijedno pismo nije bilo poznato na susednim ostrvima u to vreme, tako da rongorongo, sastav piktograma kojim su bili ispunjeni mnogi drveni tableti i drugi artefakti sirom ostrva, prilično zbunjuje antropologe. Piktogrami još uvek nisu dešifrovani. Razni lingvisti pronalazili su i veze s indijskim pismom, a za sada je najbolje objašnjenje da je rongorongo nastao kada su stanovnici Uskršnjeg ostrva videli kako se španski osvajači služe pismom. Sačuvani tekstovi, ukoliko jednom budu dešifrovani, možda otkriju i tajnu skulptura s Rapa Nui.
Нема коментара:

Постави коментар