Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 25. март 2015.

Izgubljeni grad Helike ( The Lost City of Helike )Helike, grad na severu Peloponeza, bio je posvećen Posejdonu – bogu mora. Pred kraj drugog veka nakon Hrista, Grčki pisac Pausanias, zapisao je kako je zastrašujući zemljotres uništio Helike, a cunami koji je usledio doslovno je isprao grad sa lica zemlje.
Sve do 1861. godine nije postojao nikakav opipljiv trag, sve dok arheolozi nisu pronašli kovanicu sa likom Posejdona. Međutim, tek 2001. uspeli su da lociraju ruševine ispod slojeva mulja i peska, i trenutno pokušavaju da saznaju kakav je bio uspon i pad grada za koji se smatra da bi mogla biti izgubljena Atlantida.Нема коментара:

Постави коментар