Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

уторак, 24. март 2015.

NLO u Baltickom moru ( The Baltic Sea Anomaly )





Jedna od novijih misterija. Baltički NLO je misteriozni objekat nađen 19. juna 2011. u Severnom moru ,izmedju Svedske i Finske, i za sada mu se ne zna poreklo. Objekat je stariji od 14.000 godina.

Neidentifikovani potonuli objekat je pomoću sonarne tehnologije otkrila jedna svedska kompanija i to negde između Svedske i Finske, a tacna lokacija se drzi u tajnosti.

Objekat se nalazi na dubini od 87 metara. Svedski ronioci su otkrili da mu je prečnik 60 metara i da je podignut na oko četiri metra iznad morskog dna.Nepoznati objekat ima zaobljene ivice, pa lici na pecurku. Na njegovom vrhu nalazi se otvor jajastog oblika koji izgleda kao ulaz u brod. Zanimljivo je da su na dnu mora primetili i trag dužine 300 metara kojim je NLO mogao da se krece dok se konačno nije zaustavio. Ronioci su primetili da u krugu od 200 metara oko ovog misterioznog objekta, dolazi do ometanja rada nekih elektronskih uređaja.

Nekoliko objeta je zanimljivo za istrazivanje.

Glavna kružna anomalija, misteriozni objekat precnika od 60 metara, koji je i najinteresantniji.

Manji sekundarni objekat koji se nalazi 200 metara od prve anomalije sa oblašću koji lici na dva „prozora goticke crkve“ i

Treća anomalija . Sirok kameni izdanak sa pukotinom 28 metara visine i 275 metara sirine, koji lezi oko 1.500 metara juzno od velikog kruznog objekta, direktno na drugom kraju „traga“.

Svedska televizija Titan, priprema dokumentarac u saradnji sa OceanX timom, u kome ce biti prikazani snimci dobijeni podvodnom kamerom i aparatima koji su ipak radili.
Clan istrazivackog tima Peter Lindberg je rekao .
„Prvo smo mislili da smo naisli na stenu, ali to je nesto drugo. Oko jajastog otvora na njemu se nalaze cudne formacije od kamenja koje izgledaju kao ognjista. Uz to, na njima se nalazi nesto nalik na cadj, a posto nikad nije zabelezena vulkanska aktivnost u Baltickom moru, nemamo drugo objasnjenje“.

"Culi smo mnogo razlicitih objasnjenja, od toga da imamo posla da svemirskim brodom Dzordza Lukasa Milenijumskim Sokolom, do toga da se u morsko dno jednostavno nesto zarilo,"
"Ne znamo da li je rec o prirodnom fenomenu ili objektu. Kada smo trazili olupinu iz Prvog svetskog rata, ovaj kruzni objekat se samo pojavio na monitoru." 
"Mnogo puta smo pretrazivali tu oblast. Napravili smo 3D fotografije tog dela morskog dna, poslali smo ronioce, kao i robot kameru. Takodje smo uzeli uzorke morske vode i izmerili nivoe radijacije i toksicnosti," priča Lindberg. 
Uzet je uzorak sa ovog misterioznog NLO-a i trenutno je sve u fazi ispitivanja.
Ovaj objekat koji neverovatno podseca na Milenijumskog Sokola iz Ratova zvezda, je ili napravio čovek ili dolazi iz dalekog svemira.
Nadamo se da ce odgovor uskoro stici s obzirom da ronioci krecu u istrazivanje ove podmorske tajne.
"Ja mislim da nece naći nista, eventualno neki veliki okrugli kamen," skeptican je Bendzamin Radford, urednik Skeptical Inquirer magazina.
"Sonarne slike nisu toliko kvalitetne i cesto naprave lazne oblike."
Dok je tim Ocean Explorer vidno uzbudjen zbog svog potencijalnog otkrica, ostali su malo skepticni po pitanju cele situacije.
U proslosti se već desavalo da ova tehnologija zbuni naucnike jer usnimi "cudne objekte" koji nisu nista drugo do malo neobicnije kamene formacije.
Balticko more se smatra grobnicom blaga i procenjuje se da se u njemu krije oko 100.000 objekata.


Нема коментара:

Постави коментар