Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Div iz IrskeOvaj fosiliziran div pronađen je u Antrimu (Irskoj) 1895. godine. Visine je 3,6 metara. Otkriven je prilikom miniranja obližnje planine. Uz njegovu veličinu začuđujuće je još i činjenica što na svakom stopalu i ruci ima po šest prstiju. Ono što je posebno zanimljivo je da se divovi sa 6 prstiju na rukama i nogama spominju i u Bibliji. 2. knjiga o Samuelu, 21,19-20:
"Uz to nasta rat s Filistejcima u Gobu; tada je Jairov sin Elhanan iz Betlehema pogubio Golijata Gitejca, koji je imao kopljaču kao tkalačko vratilo.Potom opet izbi rat u Gatu, gdje je bio neki čovjek visoka rasta: imaše taj na svakoj ruci i nozi po ŠEST prstiju, dakle dvadeset i četiri; i on bijaše potomak Rafin."
Neki tvrde da se radi o prijevari, pošto su kasnije ti pronađeni divovi "nestali". Što nije tolko ni iznenađujuće jer prkose evoluciji, pa se takve stvari zataškavaju. Važno je naglasiti se u mnogim slučajevima stvarno radilo o prijevari, pa ne treba ni svakom "nalazištu" divova vjerovati, već treba proučiti.
Nisu ovo jedini primjerci koji su pronađeni. Da stvar bude zanimljivija, u Nevadi su pronađene divovske čeljusti. Kod Indijanaca iz Nevade postoji legenda o crvenokosim divovima visine 3.6 metara, koji su živjeli na njihovom području kad su oni tamo stigli. Prema povijesti Američkih Indijanaca, ti divovi su bili ubijeni u spilji. Tijekom iskapanja 1911. godine pronađena je ljudska čeljust. Na slici možemo vidjeti kako izgleda u usporedbi sa ljudskom čeljusti. 1931. pronađena su dva kostura na dnu jezera, jedan je bio visok 2.4 metara, a drugi nešto manje od 3.

Нема коментара:

Постави коментар