Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Torinsko platno


Торински покров (итал. Sindone di Torino) или Свети покров (итал.Sacra sindone) је назив за једну од најпознатијих хришћанских реликвија на свету, а која представља комад тканине на којој се може препознати отисак мушког тела који је претрпео физичку трауму Распећа. Име је добио по Катедрали Св. Јована Крститеља у Торину где се вековима чува. Слика на покрову се по традицији повезује са Исус Христом, и у вези са његовим распећем и сахраном. Лик на негативу фотографије је први пут примећен 1898. године, од стране аматерског фотографа Секундо Пије, коме је било дозвољено да га фотографише. Порекло покрова и његова слика су предмет интензивне дебате међу научницима, теолозима, историчарима и истраживачима. Научна и популарна издања представила су до сада разноврсне аргументе и за аутентичност, и могуће начине фалсификовања. Разноврсности научних теорија у погледу изучавања покрова заснивају се на основу научних дисциплина од области хемије, биологије, па све до и медицинске форензике са оптичком анализом отиснутог лика. Године 1978, први детаљан научни преглед обавио је тим америчких научника под називом СТУРП (Истраживачки Пројекат Торински Покров). Године 1988, радиокарбонско тестирање је изведено на малим узорцима узетим са покрова. Лабораторије на Универзитету у Оксфорду, Универзитету у Аризони, и швајцарски Савезни институт за технологију, сложиле су се да тестирани узорци датирају из Средњег века, између 1260. и 1390. године. У 2005. години, међутим, долази до новог расплета ситуације, када Реј Роџерс, члан СТУРП-а који је предводио хемијску анализу доказује да је узети део са покрова ипак био контаминиран.
Нема коментара:

Постави коментар