Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Ostrvo hrastova ( Treasure on Oak Island )







Ostrvo hrastova ili Oak Island nalazi se u Novoj Škotskoj, a svetski je poznato po tajni koja ni do danas nije rešena. Naime, na tom ostrvu se nalazi jedna od najvećih misterija našeg vremena koja će, po svoj prilici, ostati zauvek nerazjašnjena.
Naime, još 1795. godine grupa momaka je na ovom ostrvu ispod jednog hrasta pronašla ulegnuće u zemlji koje ih je nagnalo da povjeruju da se unutra nalazi nešto zakopano. Počeli su da kopaju i stigli su samo do kamene ploče na kojoj je pisalo: "Dva miliona funti je zakopano na 40 stopa odavde."
Nastavili su da kopaju, ali ispod ploče se nalazio sloj zemlje. Ispod njega su naišli na drvenu platformu, pa ispod nje opet sloj zemlje. Ispod je opet bila drvena platforma.
Kopajući, u jednom trenutku, iz bunara je pokuljala voda i oni su morali da obustave radove. Voda je kuljala sve dok se nije izravnala s nivoom mora i na taj način prekrila sve što je bilo urađeno. Ovime je završen pokušaj da se otkopa bunar, koji će u vremenu koje sledi postati opsesija mnogih istraživača i avanturista.
Godine su prolazile, a o skrivenom blagu na Ostrvu hrastova postojala je samo priča sve dok mladi američki pravnik, budući predsjednik Amerike, Frenklin Ruzvelt nije čuo za nju i odlučio da proveri o čemu se zaista radi.
Priča se da ga je misterija tajanstvenog bunara potpuno obuzela i da je osnovao kompaniju kako bi otpočeo istraživanja. Ogromne svote novca je potrošio ne bi li otkrio šta se nalazi u bunaru. Kada je brojka premašila njegove mogućnosti, bio je primoran da odustane od avanture.
Nakon njegovog pokušaja, ređali su se razni istraživači, ali osim što su sebe dovodili do bankrota, nikakvog drugog rezultata nije bilo.
Kopali su nemilice, pa je na kraju do prvog opipljivog rezultata došao izvesni bogataš koji je ogromnim i snažnim svrdlom prodro u dno bunara i na taj način došao do saznanja da se tu zaista nalazi tajno blago. Naime, na zavojima svrdla su pronađeni ostaci zlatnog lanca i komad obrađene kosti koja je bila dio nekog predmeta. Za pronađeni lanac niko nije uspeo da odgonetne kada i u koju svrhu je izrađen.






Нема коментара:

Постави коментар