Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 30. март 2015.

Glastonberi Tor ( Glastonbury Tor: Where Legend and History Meet )



Nekih 200 km od Londona, na jugu Engleske, nalazi se mesto koje mnogi smatraju svetim. Veruje se da su u njemu živeli potomci Atlantiđana te da je tamo sagrađena vremenska kapija

Glastonberi, maleni gradić u pokrajini Somerset u Engleskoj, već vekovima ima status kultnog mesta mističnih moći i neobjašnjivih pojava. Centar svih njih je pitomi brežuljak Tor, što prevedeno sa engleskog jezika znači vrh, o kome kruže legende da predstavlja kapiju ili portal – između dveju dimenzija.

Sučajno ili ne, tek na ovom mestu susreću se i prožimaju sve najveće legende i misterije sveta, od Atlantide, kamenog doba i praistorije, druida i varvara, pa do legendi o kralju Arturu i Svetom Gralu…

Potomci Atlantiđana

Čak i bez mitova i predanja, sam položaj i oblik Glastonberi Tora dovoljno su intrigantni da budu povod različitih tumačenja, a zvanična nauka ni do danas nema pouzdanih dokaza o nastanku ovog brdašceta.

Naučnici imaju dokaze da je Tor bio sveto mesto još u megalitska vremena, pre 4.000 godina, dok noviji nalazi ukazuju da je lavirint formiran još ranije, pre 8.000 godina. Takođe, neka geološka ispitivanja dokazala su da brdašce nije nastalo prirodnim putem.

Predanja kažu da je ovaj deo Engleske svojevremeno bio spojen sa Atlantidom nakon čijeg nestanka su na njemu ostali da žive potomci Atlantiđana. Oni su bili poznati kao odlični inženjeri, ali i vrsni poznavaoci Zemljinih energetskih tokova pomoću kojih su ostvarivali svoju vezu sa kosmosom.

Isti mitovi i legende govore i o trouglu koji formiraju Stounhendž, Ejvberi i Glastonberi Tor, odnosno njihovi kameni spomenici, koji čine moćno energetsko čvorište – tzv. planteranu čakru. Veruje se da su travnate terase Glastonberi Tora upravo deo drevnog lavirinta od sedam nivoa, koji je služio za podizanje energetskog nivoa potomcima Atlantiđana, prvim stanovnicima ovog područja.




Нема коментара:

Постави коментар