Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Zmajev trougao



Za Bermudski trougao su skoro svi čuli. Gotovo da nema osobe koja ne zna za ovaj deo naše planete, a isto tako gotovo nema mornara i pilota koji pri kretanju kroz ovo područje nisu dobro otvorili oči.

Neki spominju magnetizam, neki gasove, Atlantidu, gusare i vanzemaljce, a mi vam na jednom mestu objedinjujemo neke od najčešćih misterija koje okružuju Bermudski trougao.

Mnoge neverovatne priče se vezuju za Bermudski trougao

Bermudski trougao, naziv je za morski trougao između Bermuda, Floride i Portorika u Atlantskom okeanu, sa površinom od oko 1.140 kvadratnih kilometara.

Iako je to zapravo turistički raj, s divnim peščanim plažama i palmama, postoje mnoge zanimljive teorije o ovom području. Neke su relativno prihvatljive, a druge su zaista smešne.

Područje Bermudskog trougla je poznato kao prostor gde su bez ikakvog objašnjena nestajali brodovi i avioni, a prvi zapisi o nestancima brodova na tom području sežu u davni 15. vek.

Ovaj video u tri minuta prikazuje deset zanimljivih činjenica o ovom području i njegovim nikad otkrivenim tajnama:

- 6 mornaričkih bombardera SAD je nestalo 1945. godine, kao i spasilački timovi koji su poslati da spasu posade. Pre nego što je 27 muškaraca nestalo, pilot je putem radija izvestio komandu da sve izgleda čudno, čak i okean.

- Brod Kristofera Kolumba plovio je mirnim vodama Bermudskog trougla 1492. godine kada je primetio čudna očitavanja na kompasu kao i vatrenu kuglu na nebu.

- Tokom prošlog veka u Bermudskom trouglu je izgubljeno 1.000 života, a svake godine u proseku nestanu 4 aviona i 20 brodova.

- Brus Gernon tvrdi da je izgubio 28 minuta nakon što je proleteo kroz oblačni tunel koji je promenio tok vremena. Avion je nestao sa radara da bi se potom pojavio u Majami Biču.

- Svetla aviona Irvinga Riversa primećena su 2 kilometra od zemlje 1978. godine, ali je on bukvalno u trenutku ispario dok je pažnja kontrolora na trenutak bila skrenuta na druge stvari.

- Ispod morskog dna Bermudskog trougla zarobljenei su visoki nivoi metana. Kada se jedan od tih gasnih džepova oslobodi, u stanju je da podigne gustinu vode i može da potopi brodove na površini.

- Zmajev trougao predstavlja duplikat Bermudskog trougla u Pacifičkom okeanu. Proglašen je opasnom zonom 1950. godine kada je 700 mornara nestalo za svega 2 godine.

- Pojedini veruju da se ispod Bermudskog trougla skriva izgubljeni grad Atlantida i da njegovi energetski kristali ometaju rad kompasa i radara.

- 306 osoba je izgubljeno kada je brod mornarice SAD USS Kiklop nestao 1918. godine. To je najveći gubitak života koji je mornarica zabeležila van borbe.

- Baza za testiranje SAD pod nazivom AUTEC, poznata kao i pomorska Zona 51, nalazi se blizu Bermudskog trougla i u njenoj zoni navodno su primećeni brojni neidentifikovani leteći objekti.

Нема коментара:

Постави коментар