Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

субота, 25. април 2015.

Bajkalsko jezero



Bajkalsko jezero (rus. Ozero Baйkal) nalazi se u istočnom delu azijske Rusije. Ono je najdublje jezero na svetu i drugo po površini u Aziji (odmah posle Kaspijskog mora). Administrativno se nalazi u dve oblasti, u Irkutskoj oblasti i u Burjatiji.
Ime dolazi od tatarskog bai-kul', „bogato jezero“.
Poznato je i pod nazivom „plavo sibirsko oko“. S obzirom na svoju dubinu od 1642 m i veliku površinu (31.500 km²) u jezeru se nalazi preko 20% svetskih zaliha slatke vode.
U jezeru se nalazi 27 ostrva od kojih je najveće Olhon (742 km²). Pretpostavlja se da je starost Bajkalskog jezera između 20 i 30 miliona godina. U jezero se uliva preko 300 reka od kojih su najvažnije Selenga i Barguzin. Ušća reka su delte. Međutim, iz jezera ističe samo jedna reka — Angara, desna pritoka Jeniseja. Površina sliva jezera iznosi 557.000 km²
Medjutim ono je oduvek bilo misteriozno mesto na kojem su uočeni mnogi NLO-i. 
Njegova reputacija najdubljeg jezera na svetu je pojačana brojnim pričama o NLO-ima i vanzemaljcima koji žive u bazama na velikim dubinama jezera.
Prema nekim navodima, Bajkalsko jezero je u stvari podvodni metropolis u kojem se nalaze veoma tajne ustanove.
Postoji teorija da se u Bajkalskom jezeru nalazi  tajna istraživačka ustanova. Veruje se da su viđenja NLO-a nedaleko od jezera direktno povezana sa misterioznim bazama koje se nalaze nekoliko stotina metara ispod površine.
 Neki naučnici ovo jezero nazivaju ruski Galapagos.
Bajkalsko jezero je zapravo jedno od najvažnijih mesta za susrete sa NLO-ima. Ono je postalo toliko poznato da Stiven Spilberg planira da snimi dokumentarac o jezeru 
 „Dubina 211“ na osnovu čudnih priča koje kruže.
Vojni ronioci su u više navrata rekli da su se susreli sa vanzemaljcima na velikim dubinama, a vojni zvaničnici i civili su uočili veliki broj objekata u obliku cigare i čudno izgledajuće lopte kako izlaze iz dubina Bajkalskog jezera.
Ljudi koji žive u blizini su rekli da su videli brojne leteće tanjire na nebu, a neki od njih su čak rekli da su visoka ljudolika bića silazila iz tih letećih tanjira i obilazila Bajkalsko jezero.
Jedan od najpoznatijih susreta sa misterioznim bićima je zabeležen 1982. godine, kada se nekoliko vojnih ronioca susrelo sa tri misteriozna ljudolika bića na dubini od 50 metara. Prema izveštajima, ova čudna bića su bila obučena u uska srebrna odela. Bića nisu imala nikakvu ronilačku opremu, samo jake šlemove. Neki stručnjaci su uporedili opise ovih bića iz jezera sa drevnim petroglifima gde su oslikana slična bića. Oprema koju su na sebi imala ta bića, podseća umnogome na odela današnjih astronauta.
Pored toga što je Bajkalsko jezero mesto na kojem je bilo mnogo misterioznih susreta sa NLO-ima, ono je takođe i mesto na kome su nestala mnoga plovila. Lokalni stanovnici su naveli da su se misteriozni objekti pojavljivali na jezeru i da su isto tako i nestajali, navodeći čitav niz neobjašnjenih fenomena.
Bajkalsko jezero u Rusiji je zaista jedno od najmisterioznijih mesta na planeti.

Нема коментара:

Постави коментар