Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

четвртак, 30. април 2015.

Ostrvo Sendi



Ostrvo u južnom Pacifiku, ucrtano na mornaričkim kartama i svetskim mapama i na Google Earth, ne postoji, tvrde australijski naučnici. Navodno primetan komad zemlje, nazvan ostrvo Sendi, ucrtan je na mape kao ostrvo koji se nalazi na pola puta između Australije i francuske teritorije Nove Kaledonije. Kada su naučnici s Univerziteta Sidnej otišli u tu regiju ostrva nije bilo. Naučnica Marija Seton, koja je bila na brodu koji je krenuo u tu ekspediciju, izjavila je da je tim očekivao da ugleda komad zemlje, a ne 1.400 metara duboki okean. Ostrvo je bio na Google Earthu i na ostalim mapama pa smo otišli da provjerimo i nismo zatekli nikakvo ostrvo. Bili smo istinski zbunjeni. To je prilično bizarno, kazala je ona. Kako se to našlo na mapama? Zaista ne znamo, ali planiramo otkriti to, dodala je. Australijske novine javile su da bi nevidljivo ostrvo trebao biti u francuskim teritorijalnim vodama ako postoji ali nije prikazan na francuskim zvaničnim mapama. Australska hidrografska služba, koja proizvodi nautičke karte za tu zemlju, saopštila je da bi pojavljivanje ostrva na mapama i na Google Earthu mogli biti rezultat ljudske greške, koja se ponavljala iz godine u godinu. Portparol Google Eartha izjavio je da će ta kompanija konsultovati brojne autoritativne izvore kada stvara svoje mape. "Svet se stalno mijenja, a beleženje tih promjena je beskrajno", izjavio je portparol z AFP.Dopisnik BBC-a iz Sidneja Dankann Kenedi javlja da je, dok većina istraživača sanja da otkrije teritorije koje nisu ucrtane na mapama, australijski tim učinio upravo suprotno i kartografi širom sveta sada žure da zauvek s mapa izbrišu ostrvo Sendi.

Нема коментара:

Постави коментар