Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 8. април 2015.

Tajna kineskih diskova
Početkom prošlog veka, kineski arheolozi su iskopali, u jednoj teško pristupačnoj pećini, ostatke malih i neobičnih kostura pored kojih su pronađeni i kameni diskovi sa nerazumljivim tekstovima. Tokom istraživanja uspeli su da dešifruju i pročitaju priču o vanzemaljskim posetiocima koji su, navodno, preživeli udes svoje letelice, pre 12.000 godina.
Po rečima jednog od naučnika koji se bavio dešifrovanjem, udes se dogodio u oblasti planinskog lanca Bajan Kara Ula. Informaciju o ovom otkriću, tadašnji zapadni mediji su smatrali komunističkom propagandom i na taj način je odbacili.
Ipak, jedan broj naučnika je, posle boravka i istraživanja u Kini, imao sasvim drugačije mišljenje. Oni su tvrdili da misteriozni skeleti i kameni diskovi zaista postoje i da očigledno ukazuju na to da su predstavnici neke daleke civilizacije nekada davno posetili ovo kinesko područje koje se inače proteže duž kinesko-tibetanske granice i puno je mrežasto povezanih pećina.
Neki su poverovali da je reč o skeletima majmuna, ali je to odbačeno, jer zna se da oni ne sahranjuju svoje mrtve. Takođe, detaljno ispitivanje kamenih diskova pokazalo je da u žlebu postoji puno malih ureza, odnosno znakova.
Arheolozi su došli do zaključka da je svaki disk, u stvari, jedna knjiga za koju niko nema ideju kako da je prevede. Sav materijal koji je pronađen, zajedno s drugim iz drugih pećina, čuvan je u Pekingu. U jednom eksperimentu stavili su diskove na specijalan aparat koji liči na gramofon. Zvuk koji je emitovan ličio je na vibracije i zujanje, i imao je ritam koji nije bio nasumičan već je ličio na muziku.

Danas se ne zna gde se nalaze diskovi. Jedini dokaz da je ovo ikada pronađeno nalazi se u jednoj arheološkoj knjizi u kojoj se nalaze fotografije. S obzirom na to da je Kina bila veoma zatvorena zemlja u kojoj je funkcionisao poseban komunistički režim, veruje se da su tadašnje vlasti sakrile sve tragove o postojanju ovog otkrića i sve proglasili za laž.

Нема коментара:

Постави коментар