Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 8. април 2015.

Teslin toranj ( Tesla Tower in Russia )




Не, то није ванземаљска колонија, времеплов, или Руска верзија јоносферског ХААРП програма Америке. Али у шуми код Москве, овa совјетска "муња машина" има капацитет аргументовано једнак целој излазној снази електричне енергије Русије.
Иако је дуго скриван од очију јавности, у шумама око Москве, освануо је снимак мистериозног пројекта, тзв. Теслиног торња.
Налази се у релативно малој шуми поред манастира Новог Јерусалима на ивици града.То је истраживачки пројекат из доба Совјетског савеза, направљен 1970. који је дом једном од најјачих генератора на свету.Коришћен је за тестирање изолатори за заштиту возила, ваздухоплова и електронске опреме за заштиту од муње.
Објекат је апсолутно јединствен; ништа слично не постоји нигде у свету, пре свега због своје изузетне снаге пуњена. На свом врхунцу радни капацитет гигантског Маркс генератора, када муња која је отпуштен на изоловану платформу, има моћ једнаку за сва постројења за производњу енергије у Русији - укључујући Термоелектране, хидроелектране, нуклеарне, соларне и ветро електране заједно. Али само за око 100 милисекунди.
Када објекат ради, статички набој у "врућој" зони је толико велик да се коса присутних диже у вис од електрицитета.
Иако се чинило да је годинама неактиван, он све време ради, и није напуштени град. Ово технолошко чудо Русије сад је пред очима јавности, сасвим изблиза.
У постројењу је спроведено много експеримената , а међу последњима су тестови за заштиту од муња за руску авио-компанију „Sukhoi Superjet“.

Ипак има много непознатих, необјашњивих чињеница које окружују ово место.









Нема коментара:

Постави коментар