Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 12. април 2015.

Plutonova Vrata ( Pluto's 'Gate to Hell' )



Pakao je mesto koje je teško detaljno opisati, jer, na kraju krajeva, da odemo tamo bi zahtevalo da umirmo . Ali u pokušaju da se sazna kako je drevna verzija podzemlja izgledala, arheolozi su možda iskopali prolaz do Hada.

Prema italijanskoj novinskoj agenciji ANSA, tim arheologa koji rade u drevnom gradu Frižanin Hierapolis u jugozapadnoj Turskoj tvrdi da je lociran prolaz do Pakla ili Plutonova Vrata - drevno mesto za koje se smatra da je ulazni deo u podzemlje, po rimskom bogu podzemlja, pećina se nalazi u blizini ostataka hrama gdje su arheolozi pronašli stub sa posvetom bogu i njegovoj ženi Kori, odnosno Persefoni. Mala pećina kod hrama Apolona, emituje smrtonosne gasove..
Frančeska D'Andria sa Univerziteta Salento objavila je otkriće na konferenciji za novinare u Turskoj sredinom marta.
"Mogli smo da vidimo smrtonosna svojstva pećine tokom iskopavanja. Nekoliko ptica je uginulo dok su pokušaval da se približe otvoru, odmah su ih ubila isparenja ugljen dioksida, " D'Andria je dodala , prema Discoveri Nevs.
S druge strane Ostin Considine objašnjava da je pećina prirodni fenomen, i da slični "otvori u zemljinoj kori" mogu da se nadju na drugim mestima u svetu:
Takvi opasni portali nalaze se širom sveta. Nesumnjivo najbolji, savremeni Hell Gate je u Turkmenistanu i gori više od 40 godina (geolozi koji su ga slučajno otvorili su odlučili da ga zapale da zaštite lokalno stanovništvo od gasova, i on gori od tada).
Poznati autori kao što su rimski državnik Ciceron i grčki geograf Strabus pisali su o Plutonovim vratima za vreme svojih epoha. Alister Filipini, istraživač rimske istorije na univerzitetu u Palermu, naziva nalazište kod Hierapolis izuzetnim. Za Discoveri Nevs, je rekao - "to potvrđuje i pojašnjava informacije koje imamo iz drevnih književnih i istorijskih izvora."


Hierapolis, u blizini modernog turskog grada Pamukkale, je pod zaštitom UNESCO i ima više od 1,5 miliona posetilaca godišnje. Frančesko D'Andria vrsi iskopavanje u oblasti godinama, i 2011. godini, je tvrdila da je lociran grob Svetog Filipa , jednog od Isusovih apostola.

Нема коментара:

Постави коментар