Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 31. август 2015.

Biblijski kod - ( Hidden Messages and The Bible Code )



Biblijski kod (eng. Bible code) poznato takođe pod imenom Torah Code su kodirane reči, fraze i grozdovi reči koji su, navodno, postavljeni u tekstu Biblije na hebrejskom jeziku (preciznije, 5 Knjiga Mojsijevih). Biblijski kod je postao popularan u javnosti izlaskom knjige The Bible Code, u kojoj se tvrdi da su pronađene tabele o događajima i osobama iz prošlosti i sadašnjosti i da se pomoću kodova može u nekim primerima predvideti i događaji u budućnosti. Ove tvrdnje osporavaju mnoga religijska drustva (uključujući sva Hršćanska) i svrstavaju u okultno.

Da bi se pronašao skriveni kod u Bibliji, prema tvrdnjama u knjizi The Bible Code, potrebno je Petoknjižje (pet knjiga Mojsijevih ili "Torah" na hebrejskom) staviti u kompjuter bez razmaka. To izgleda npr. ovako: Ripsexplainedthateachcodeisacaseofaddingeveryfourthor
U ovom slučaju, počevši od slova "R" u početku rečenice, izostavljajuči pri tom isti razmak od 4 slova, dolazimo do slova "E", izostavljajuči opet 4 slova dolazimo do slova "A" itd. Na kraju dobijamo skrivenu kodiranu rečenicu u vidljivoj verziji nekodirane rečenice: RipsExplAineDthaTeacHcodEisaCaseOfadDingEeveryfourthor >>>READ THE CODE<<< Ta se metoda zove na engleskom "ELS" (Equidistant Letter Sequence),  "JIS" (jednako izostavljanje slova). U drugim primerima razmak između slova može biti i do par desetaka hiljada. Naravno da se može iz bilo koje knjige, bilo kojeg papira sa dovoljno teksta pronaći skrivene reči uz pomoć JIS metode, koje ponekad imaju i smisao. No to je igra slučaja i to je normalno, zato što je tako i očekivano. No jedino u Petoknjižju (na hebrejskom jeziku) su sve kodirane reči matematički potvrđene da nisu nikako slučajno kodirane unutar Petoknjižja. To govore mnogi testovi i analize od strane vrhunskih matematičara i dekodera koji se bave ovom temom dugo godina.

Jedan od primera koje je Dr. Rips naveo: "Namestili smo kompjuter da traga za Saddam Husein-om. Onda smo proveravali relevantne riječi do kojih je došao i upoređivali da li matematički korespondiraju. Uz njegovo ime dobili smo ove reči: Zalivski rat, Scud i ruski projektili, datum početka Zalivskog rata." Na velikom broju drugih primera pokazalo se da se ukrštanjem međusobno vezanih reči otkrivaju nove (ili potvrđuju znane) informacije. Uz ime Bill Clinton-a došla je reč Predsednik. Uz "spuštanje na Mesec" bile su reči "svemirski brod" i "Apollo 11". Sa Hitlerom je nacizam. Uz Kenedija, Dallas. Uz "Franz Josef" reči "ime jednog kralja", "u gradu" "Vienna"(Beč), "kralj Austrije". Uz Ariel Sharon-a reči "krvarenje", "operacija", "mozak je umro/mozak je mrtav" i "godina 2006." Uz "šeik Yassin" reči "on je proklet", "ispalili su raketu", "iz helikoptera" i "izbrisali su šeik-a Yassina". Uz "Tsunami" reči "u Aziji", "14 Tevet", "zemlja se tresla", "mnogo mrtvih". Uz "Kule bliznakinje" reči "napad", "teroristički napad", "avion", "dva puta", "ubice", "masakar", "horor", "šok", "ruševine", "Ismael", "bin Laden", "23 Elul (11. Septembar)" [...] Uz "SARS reči "epidemija", "iz Kine", "u godini 5763 (2003.)" Prema Rips-u, postoji bezbrojna količina informacija kodirana u Petoknjižju. Svaki put kada se novo ime ili reč otkrije u kodu, nova tabela se formira. A relevantne reči se pojavljuju vertikalno, dijagonalno, horizontalno, paralelno i perpendicular-no.

Prema Rips-u, Witztum-u i drugim izzraelskim istraživačima, autor koda u Petoknjižju (eng.Torah Code) je jedino Bog. To potvrđuju i mnogobrojne tabele.

Нема коментара:

Постави коментар