Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

петак, 7. август 2015.

Vatreno selo - ( Mystery Fires in Sicily Village )




Na gotovo celoj nasoj planeti neobicni dogaðaji doticu granice za koje smo smatrali da su nemoguce, uspavani primorski grad napadaju smrtonosne sile za koje nema razumnog objašnjenja.

Malo sicilijansko selo 
Canneto di Caronia, oko 60 milja istočno od Palerma. je svedok neverovatno velikog porasta spontanog sagorevanja električnih uređaja, dušeka, kreveta i automobila. U Cannetu živi 150 ljudi.
Sva ta spontana sagorevanja ​​privukla su  geologe, fizičare i vulkanologe u potrazi za objašnjenjem.
Sta stoji iza zagonetnih plamenova koji se misteriozno pojavljuju, izgleda sami od sebe bez ikakvog povoda i objasnjenja ?

Vladino zataskavanje, Ili nesto jos zlokobnije izvan nase kontrole?

Supernatural entuzijasti poput NLO ili Poltergeist teoreticara su krivili vanzemaljce i duhove  za neobjašnjive požare u frižiderima i mobilnim telefonima - čak i kada su svi uredjaji isključeni,

Sve naučne teorije, uključujući podmetanje požara su ispitane od strane stručnjaka koji su dosli u selo radi ispituvanja. Jedan od naučnika bio je  iznenaden nakon što je video električni kabl koji je buknuo u plamenu uprkos tome što je bio iskljucen iz uticnice..

Neobjasnjivi i zagonetni pozari nastavili su se i kad je Enel, italijanska elektroenergetska kompanija, odsekla napajanje u selu. Posle nekoliko meseci fenomen se iznenada zaustavio bez ikakvog vidljivog razloga.

Procureli privremeni izveštaj objavljen od strane italijanskih novina 2007. godine potpisan od strane Sektora za civilnu zaštitu koji su zaključili da je uzrok bio "vanzemaljski" kao i da je vatra "uzrokovana visokim energetskim elektromagnetnim zračenjem,, koje nije bilo veštačko i dostizalo je snagu između 12 i 15 Gigavata ". Slučaj je, međutim, odbacen nakon godinu dana i nisu nastavljena dalja istraživanja sa obrazlozenjem da su požari bili slucajno izazivani od strane ljudi .

Požari su oštetili gotovo polovnu kuca u selu.I najskepticniji stanovnici su poceli sumnjati u nešto nadprirodno..

Gradonačelnik Cannetoa je cak u jednom momentu naredio da stanovnici 38 kuca , koliko ih ima u selu,  napuste svoje domove nakon sto je u jednom momentu bilo cak 18 ​​spontanih sagorevanja zabeleženih u 48 sati. Dogadjalo se i da se jedan televizor zapalio pet puta. Calogero Beringhelli izjavio je za The Times da veruje da su požari bili izazvani od "nepoznatog elektromagnetnog zračenja" nepoznatog porekla.

Sicilijanski član Saveta za bezbednost i zdravlje Vittorio Alfieri, rekao je u jednom intervjuu da su požari izazvani "entitetom", koji prenosi vatru "od kuće do kuće".

"Kuća u prizemlju se zapalila, onda jedan red stvari na prvom spratu. Zatim se vatra  preselila na obližnju kuću. Izgledalo je kao da je u pokretu.", Objasnio je Alfieri.

Нема коментара:

Постави коментар