Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 26. август 2015.

Jeren - The Yeren (Chinese wild man)





Jeren (kin. 野人) je legendarno stvorenje za koje se kaže da je još uvek neotkrivena vrsta hominida. Navodno živi u udaljenim planinskim šumskim područima provincije Hubej u Kini.

Svedoci govore kako je stvorenje pokriveno crvenkastom dlakom. Postoje svedoci koji kažu da ima belu dlaku. Procenjuje se da je visok 6-8 metara, ali neki tvrde da je viši od 10 metara. Kao i američki Bigfut, Jeren je navodno mirno i tiho stvorenje koje pobegne kada vidi ljude

Ogroman, obrastao u crvenu dlaku, urliče kroz oštre zube i vreba u zabitima Šenunđije, u kineskoj provinciji Hubej. Crveni stvor, opasno čudovište, strašni monstrum, nepoznata kreatura, misteriozno biće ili dlakavi bau-bau u kineskom izdanju?

Kinezi ga odavno zovu - Jeren (divljak). A potraga za njim traje duže od 20 godina, bezuspešno, iako je dosad "otkriveno više od 2.000 tragova njegovih nogu, ruku, vlasi, pa čak i krvi".

Priče o Jerenu opet je podgrejala kineska štampa. List "Čajna dejli" piše da je crveni stvor opet viđen u gustim šumama Šenunđije. U poslednjih desetak godina o njemu je svedočilo 360 ljudi, navodi dnevnik.

"Pojavio se iznenada, onako ogroman, smrdljiv i crven, pripretio oštrim zubima i zamakao u gustiš", tvrde navodni svedoci, izjavljujući da je "to bio Jeren, misteriozno kinesko čudovište, visoko dva metra i teško... mnogo teško".

Jeren, koji po kazivanju očevidaca ispušta jake i neartikulisane krike, verovatno pripada grupi čovekolikih majmuna, što je teoretski moguće jer su u relativno izmenjenom okruženju ova bića mogla da pronađu način za preživljavanje, tvrdi kineski paleontolog Džou Đuosing, učesnik dve istraživačke ekspedicije koje su tragale za Jerenom u Šenunđiji.

Po pretpostavci kineskih naučnika na teritoriji nacionalnog parka Šenunđije živi najmanje dvadesetak takvih crvenih stvorenja.

Šenunđija se proteže na 3.250 kvadratnih kilometara. Iznad prašume nalazi se šest planinskih vrhova do 3.000 metara nadmorske visine. U gustim šumama živi više od 500 vrsti životinja, uključujući i retke zlatokose majmune, kratkorepe makakije i džinovske salamandere.

Zvaničnici provincije Hubej kažu da je dosad najmanje 12 naučnih ekspedicija, u kojima je učestvovalo i 110 kineskih akademika, zaranjalo u džungle Šenunđije. "Našli smo samo velike otiske stopala i guste pramenove crvenih dlaka, bez stvarnih dokaza da pripadaju Jerenu", kaže Džou.

"Pronalaženje Jerena omogućilo bi nam da bolje proniknemo u evoluciju čoveka", kaže pekinški naučnik Vang Đing, kojem je misterija o Jerenu postala hobi.

Jeren je, sudeći po dosadašnjim pričama, "bliski rođak himalajskog Jetija". "Za sada možemo samo reći da ovaj stvor ima crvenu dlaku, da hoda uspravno i da ispušta snažne krike", veli Vang.

Fascinirani mitom o strašnom snežnom stvoru - Velikom Stopalu, američkom Jetiju, Kinezi su brzo prihvatili mogućnost da i u njihovoj zemlji postoji slično čudovište, objašnjavaju neki naučnici.

Нема коментара:

Постави коментар