Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 22. март 2015.

Snezni covek sa Himalaja





Jeti, poznat još kao užasni snežni čovek sa Himalaja, je izmišljeno stvorenje koje navodno živi na Himalajima. Zapadno ime dobio je po tibetanskoj reči yeh-teh - „mala čovekolika životinja“. To je pogrešan prevod staroengleske reči geottan (yettin na modernom engleskom) što znači vrsta trola ili orka.

Mnogi priznati naučnici, istraživači i pisci iskusni u ovoj oblasti smatraju da su dokazi o postojanju Jetija veoma slabi i da se tu radi ili o prevari ili o legendi, ili pak o pogrešnoj identifikaciji neke već poznate vrste. Međutim, Jeti se i dalje smatra jednim od najpoznatijih kriptozooloških stvorenja.

Нема коментара:

Постави коментар