Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Otrovna dama
















U veljači 1994. bizaran se splet okolnosti zbio u bolnici u Riversideu, u Kaliforniji, kada su pare iz tijela jedne žene nokautirale većinu osoblja na Hitnoj. Glorija Ramirez (31) imala je rak vrata maternice, a zbog problema s plućima i disanjem pozvala je Hitnu. Dok su joj djelatnici Hitne spašavali život, osjetili su neobične “mirise” koji su se širili oko nje, a tijelo joj je bilo prekriveno masnim mrljama. Medicinsko je osoblje počelo osjećati vrtoglavicu, nesvjesticu, žarenje po koži, mučninu, drhtanje, čak i oduzetost, djelatnici Hitne jedan su za drugim padali u nesvijest. Gloriju nisu uspjeli spasiti.


Njezino su tijelo izolirali, no svi koji su ga posjetili - razboljeli su se. Hitna je evakuirana. Čak se 23 ljudi razboljelo, od kojih je pet zadržano u bolnici. Jedna je medicinska sestra provela deset dana u bolnici zbog drhtavice i prestanka disanja. Najteži je bio slučaj liječnice Julije Gorchynski, koja je u bolnici provela dva tjedna, također zbog teškoća s disanjem, ali i hepatitisa, problema s gušteračom i nekroze koštane srži, zbog koje je bila paralizirana mjesecima i morala ići na nekoliko operacija.


Gloria Ramirez preminula je zbog zatajenja bubrega, no ni danas nikomu nije jasna tolika toksičnost njezina tijela, koja je napravila toliku štetu na Hitnoj. Mediji su poludjeli i prozvali su Gloriju “otrovna dama”, što je prilično okrutno i neprimjereno. Njezino je tijelo poslije ekshumirano zbog još jedne autopsije, čiji su rezultati bili prilično neuvjerljivi.

Нема коментара:

Постави коментар