Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 25. март 2015.

Poruka UVB 76 ( The mystery of Russia's UVB-76 radio )



Buzzer radio stanica emituje isti signal i poruku više od 45 godina, još od daleke 1970. godine.
Poruka UVB 76 izgovorena je na ruskom akcentu, a posle nje sledi serija kodova sastavljena od reči i brojeva....
Šta oni predstavljaju - niko ne zna.?! Nakon što se poruka izgovori, karakteristično zujanje radio-frekvencije vraća se i traje nekoliko meseci, pišu britanski mediji. Mnogi pretpostavljaju da je reč o tajnoj poruci ruske vojske, ali bez obzira na to, Buzzer je podstakao nastanak brojnih teorija zavere.
Inače sam zvuk sa ove radio stanice se emituje na frekvenciji od 4625 kHz.
Sajt "Numbers station" tvrdi da ovaj radio signal predstavlja projekat ruske vojske, zapravo šifrovani vid komunikacije.
Rajan Šaum, čovek koji vodi pomenuti sajt, postao je fasciniran misterioznom radio-stanicom. Ipak, kaže da nije pokušao da razbije šifru. "Ovaj tajni kod ne može da razbije niko sem osoba kome je namenjen", rekao je mladi student informatike. Jedino što je poznato je da sve poruke dolaze u istom formatu, ali njihovo dešifrovanje predstavlja nemoguću misiju.
Ruski student Egor Esvejev (20), istraživao je prethodnu lokaciju sa koje je navodno dolazio signal "Zujalice".
"Kao i sva napuštena mesta, poprilično je jezivo. Ljudi su vrlo čudni. Sećam se čoveka na biciklu, koji je dolazio iz pravca šume. Sa sobom nije nosio ništa, a išao je u pravcu polja koja su se prostirala do beskonačnosti. Ništa mi nije bilo jasno, odakle dolazi, kuda ide", izjavio je Esvejev.
On navodi da su u Povarovu pronašli gomilu vojne dokumentacije, te da smatra da je misteriozna stanica korišćena za neku vrstu interne komunikacije ruskih špijuna i vojske. Ipak, i ova, kao i sve druge teorije, baziraju se na pukom nagađanju.

Нема коментара:

Постави коментар