Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 22. март 2015.

Cudoviste iz Loh Nesa


Fotografija iz 1934.


Čudovište iz Loh Nesa još zvano Nesi ili Nes je stvorenje ili grupa stvorenja za koje se govori da žive u jezeru Loh Nes, dubokom čistovodnom jezeru koje se nalazi blizu grada Invernes u severnoj Škotskoj. Zajedno sa Bigfutom i Jetiem i je jedna od najvećih misterija kriptozoologije. Mnogi naučnici i stručnjaci smatraju dokaze za Nesino postojanje ili varkom ili krivom identifikacijom. Ali zato ljudi koji žive tamo, veruju u Nesi zato što se tamo događaju misteriozne stvari koje ih jako uplaše. Prvi put je viđeno 565. Prva fotografija je snimljena 1933.

12. novembra 1933., Hug Grej je hodao duž jezera, kada je u jereru vidio čudno stvorenje u vodi. Grej je napravio nekoliko snimaka ali je samo jedan razvijen. To je bila prva fotografija navodnog čudovišta.
1934. je na jezeru uslikana fotografija na kojoj se vidi glava i vrat čudne životinje. To je tada bio dokaz da čudovište postoji. Čovek koji je napravio snimaje je kasnije priznao da ga je lažirao ali mu niko nije verovao
1938. je južnoafrički turista G. E Tejlor snimio video od 16 minuta. Odbio je da pokaže video javnosti pa je samo jedan deo pokazao.
1960. inženjer Tim Dinsdale je snimio grbu koja pliva i stvara snažne talase. On je hteo da pronađe čudovište i ovaj video je napravio poslednjeg dana potrage.
26. maja 2007. 55-godišnji laborant Gordon Holms snimio je video na kojem se vidi stvorenje dugačko oko 14 metara kako pliva po vodi. Snimak je objavljen 27. maja 2007.
24. avgusta 2011., skiper broda, Markus Atkinson snimio je sonarnu sliku stvorenja dugačkog oko 1,5 metar. Etkinson je isključio mogućnost da je to neka riba, on veruje u čudovište
 3. avgusta 2011., skiper Džordž Edvars je objavio fotografiju za koju je rekao da je najubedljiviji dokaz da Nesi postoji. Na fotografiji se vidi grba koja je navodno išla prema njemu i bila van vode oko 5 minuta.
 27. avgusta 2013. je 50-godišnji turist Dejvid Elder snimio video na kojem se vidi misteriozni talas u jezeru. Navodno je bio dugačak oko 4,5 metra. Video traje oko 5 minuta.
 19. aprila 2014. je iz Epl mapa prijavljeno kako je u jezeru snimljeno čudno stvorenje koje se činilo kao čudovište. Mnogi veruju da je to Nesi.

Нема коментара:

Постави коментар