Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 30. март 2015.

Nan Madol ( The Ruins of Nan Madol )



Izgubljeni grad Nan Madol predstavlja jednu od najvećih arheoloških misterija. Grad je sagrađen na koralnom grebenu i pokriva površinu od 11 kvadratnih milja na mnogo malih ostrvaca koja su ispresecana kanalima ljudske izrade. Veća ostrva su povezana potopljenim kanalima. Prvi put oktriven 1800. godine od strane evropskih moreplovaca, ovaj megalitski grad može u sebi sadržati i dokaz o postojanju drevnog izgubljenog kontinenta Mu. Grad Nan Madol je sagrađen od ogromnih namagnetisanih bazaltnih kristalnih stena od kojih najteža ima 50 tona, a cela težina stena u gradu se procenjuje na 250 miliona tona.
Kako je ovaj grad postao je i dalje enigma za istraživače. Analiza ugljenikom c14 kazuje da grad potiče iz vremena od 200. godine pre nove ere, ali objašnjenja o njegovom nastanku se ne mogu podvrći zvaničnom objašnjenju dok domorodačka istorija kaže da su stene prenošene kroz vazduh i da su postavljene u grad.
Ime Nan Madol znači "prostor između". Poreklo samih stena je dosta zagonetno. Stene nisu došle iz te okoline u kojoj je grad sagrađen. Šestougaoni oblik stena je prirodni i nije ga čovek napravio, ali ostaje pitanje kako su toliko teške stene mogle biti dovezene do grada?
Masivni bazaltni stubovi su često ređani u oblik zida koji je visok 50 stopa i uzak 17 stopa: pitanje je kako je to urađeno u vremenu bez mašina kao i kako je učinjeno da je velik broj kanala u grebenu stvoren sa jako velikom preciznošću?
Postoje glasine da je veliko blago nađeno u ovom gradu. Pre Drugog svetskog rata su Japanci došli na ostrvo i istražili legendu koja se odnosi na sahranjena tela u "Kući Mrtvih".
Japanski ronioci su pod vodom našli na strukturu koja sadrži složene vodootporne kovčege napravljene od platine.
No, podaci o tome koliko je platine zaplanjeno ili da li ti kovčezi još postoje su ili skriveni ili su uništeni tokom Drugog svetskog rata.
Ko je sagradio grad, zašto je sagradio grad i kada je grad sagrađen i kako je sagrađen ostaje misterija. Arheolozi su pronašli kosti ljudi u tom gradu koja dokazuju da su ona pripadala ljudima koji su bili veći nego ostali Mikronežani koji žive danas tu. Uz to su pronađeni i delovi keramike koji su bili termički osvetljavani i koji su stari najmanje 2000. godina. Misteriju o ovom gradu produbljuje i činjenica da pored ovog grada postoje i fizički ostaci o drugom potopljenom gradu čije je ime Madolunum.
Legenda o osnivanju grada govori i jednom čarobnjaku koji je bio zadužen za gradnju ovog grada i koji je živeo na severozapadu ostrva. Legenda dalje kaže da su uz pomoć njegove magije kamena debla lebdela ga mestu grada iz nekog nepoznatog izvora. naučnici odbacuju legendu kao čistu fantaziju, ali caka je u tome što kamenje koje je upotrebljeno za izgradnju grada ne postoji nigde u blizini nan Madola a naseljenici ostrva su bili na suprotnoj strani od mesta grada.




Нема коментара:

Постави коментар