Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Sambala ( Shambala - mythical kingdom )

Sambala je misticno kraljevstvo skriveno iza sneznih vrhova Himalaja. Spominje se u nekoliko starih tekstova ukljucujuci Kalacakru i stari tekst Zang Zung kulture koja je prethodila tibetskom Budizmu u zapadnom Tibetu.Sambala je sanskritski izraz za mjesto srece, mira i umerenosti. Shambalom vlada Kulika, miroljubivi monarh koji održava integritet Kalacakra tantre. Religiozni skolastici vjeruju da je ta figura nastala iz Hinduskog mita o osvajacu Kalkiju. Kalacakra navesta da kada svet zapadne u rat i pohlepu dvadeset peti Kalika kralj ce izaci iz Sambale sa velikom vojskom da unisti korumpirane i dovede Svet u zlatno doba. Neki skolastisari misle da će se to dogoditi 2424. godine.
Zapadna fasciniranost tom zemljom postoji od ranog 17. veka, kada je Isusovacki svestenik i istraživac Estevao Cacella objavio Evropljanima prve informacije o toj misticnoj zemlji.
Tokom 19. veka, osnivačica Tevtonskog Drustva, Helena Petrovna Blavacki je aludirala na Sambalu raspaljujuci zanimanje o njoj kod zapadnih okultnih entuzijasta. Sambala je bila veoma popularna u Nacističkoj Nemackoj kada je Adolf Hitler slao istraživače da mere lobanje Tibetancima. U Neonacizmu, Shambala je mjesto gdje je Hitler pobjegao kada je pao Treći Rajh. Sam Hitler je pod uticajem mita o Sambali usvojio znak svastike. Takođe se veruje da je Staljin organizovao ekspedicije da nadju Sambalu.
Madam Blavacki, koja je tvrdila da je u kontaktu sa Velikom Belom Ložom Himalajskih sledbenika, spominje Sambalu govoreći da je ona nesto poput sedista Velike Bele Loze, fizičke lokacije na Zemlji u koju može ući samo dosedan kandidat. Te spekulacije o "skrivenoj zemlji" koja okružuje podzemno kraljevstvo Agartu dovelo je nekeokultiste 20. veka da vide Sambalu kao izvor negativne manipulacije od strane zle konspiracije. No uprkos tome dominira mišljenje da je Sambala ipak mjesto svetla i nade.Нема коментара:

Постави коментар