Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 25. март 2015.

Kamene kugle iz Kostarike ( Stone Spheres of Costa Rica )



Kostarika je zemlja gde su otkrivene ove kamene kugle. Neke su velike samo par santimetara, dok druge imaju i po nekoliko tona. Zajedničko im je da su potpuno savršene sfere, veoma precizno su obrađene i ima ih baš mnogo. Pitajte bilo kog vajara ili kamenoresca pa će vam reći koliko je i danas teško napraviti savršenu loptu. Uz to ne znamo ko ih je napravio, niti kada.
Sve ove kamene kugle su napravljene od granodiorita. Reč je o granitnom materijalu visoke čvrstoće koji se nikad u prirodi ne javlja u slobodnom sferičnom obliku.Najčudnije je bilo što je većina ovih kamenih kugli iz Kostarike gotovo savršeno okrugla. Neko je u dalekoj prošlosti, upotrebljavao vrlo napredne alate i primenom nepoznate tehnologije obradio stotine kamenih kugli u Kostarici. Neki smatraju da je njihov tvorac bila drevna Dikuis civilizacija. Dosada je pronađeno oko 300 svršenih kugli. Veruje se da je ovo loptasto kamenje isklesano između 200. godine pre nove ere i 1500. godine nove ere.

Jedina dostupna metoda za datiranje kamenja je stratigrafija, ali danas većina kugli više nije na svojim originalnim lokacijama. Savršeno okrugle kamene kugle prate i mitovi. Neki tvrde da su došle sa legendarnog Atlantide, pa sve do priče o čarobnom napitku koji je mogao da smekša kamen i pretvori ga u savršenu kuglu. Naravno, ne treba zaboraviti ni teoriju da su okruglo loptasto kamenje doneli vanzemaljci!
Naravno, lokalno stanovništvo ima i svoje teorije, pa su neke od kugli razneli dinamitom pošto se smatra da se unutra krije zlato ili nerođena deca.

Jedino što su istraživači uspeli da otkriju je da nigde u blizini nema kamenoloma. A nema ni vulkana. Što je zanimljivo, imajući u vidu da su kugle nastale od vulkanskih stena.





Нема коментара:

Постави коментар