Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Faraonov noz



6.Novembra 1922. godine je pronađeno u grobnici faraona Tut-ench-Amun, njegovo blago: sarkofazi, maske, figure egipatskih bogova, sanduci, zlatni nakiti itd. Ukupno više od 5.000 raznih predmeta. Najmisteriozniji nalaz je nož faraona koji je bez rđe. Gvožđe je u to vreme bilo vrednije nego zlato, pa i za faraona je to bila velika vrednost. Značaj tog noža je itekako velik, to je vidljivo i po tome što je faraonu bio zavezan s desne strane uz nogu, pa čak i u grobu.

Ali, kako je faraon došao u posed tog noža? Da li je zaista taj nož jedan 'Out of Place Artefact' kako inace razni izvori to tvrde? O njemu možemo skoro neverovatne navode pročitati: Da je saliven od nerđajućeg ćelika, da nije bio naveden sa ostalim pronalascima, da je njegovu leguru moguće ostvariti samo u vakuumskim uslovima. A, tadašnji Egipćani nisu poznavali ni salivanje gvožđa, a kamoli vakuumske uslove pri dobivanju takve legure.

Manfred Sachse, predsednik istraživačkog instituta za rudna dobra, intezivno se bavio proučavanjem pronalaska noža. Ali, od kojeg materijala je taj nož napravljen ni on ne zna. 'To niko ne zna', kaže Manfred.
I dodaje: 'Dr. Lukas, koji je te nalaze tada zapisivao, nije analizirao sastojke gvožđa kod tog noža.

Niti je to do dan danas učinjeno. Egipatski Muzej u Kairu odbija da da nož za analiziranje van svoje zemlje, a potrebnih aparata za njegovu analizu nema u Egiptu. Premeštanje svega potrebnog je jako skupo, pa nismo našli institucije koje bi finansirale takvu analizu. Znači, svi navodi o sastojcima i načinu livenja tog noža su jednostavno izmišljeni. Mada, u grobnici faraona vladali su odlični uslovi koji su očuvali nož od vlage. Svi pronađeni predmeti su u odličnom stanju."

Ali, otkud onda faraonu gvozdeni nož? Kako je on došao u njegov posed?

Kupljen je u inostranstvu: Hetiti, susedi Egipćana, poznavali su već tada mogućnost livenja gvožđa. Druga mogućnost: Gvožđe je moglo da bude dobijeno i od jednog meteorita. I zaista, gvožđe je tada nosilo naziv 'crni bakar s neba'. I kada se nađe takav meteorit, potrebno ga je samo obraditi u željeni oblik. Sa izvesnim pravom bi znači mogli da tvrdimo da je nož vanzemaljskog porekla! I kao takav, bi tada mogao imati kristalnu strukturu koju je moguće dobiti samo u vakuumskim uslovima. Ali, koliko je običan ili neobičan taj nož, to možemo tek znati kada se dotični naučno proveri. Svi navodi do tada ostaju: špekulacija.

Нема коментара:

Постави коментар