Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Gospodja Babuska - ( Babushka Lady )



Gospođa Babuška je nadimak za nepoznatu ženu koja je mogla fotografisati događaje koji su se dogodili na mestu Dilej Plaza u Dalasu, kad je u atentatu 22. novembra 1963. pogođen predsednik Kenedi. Dobila je nadimak po rupcu koji je nosila, a koji je sličan onima koje nose starije ruske žene (babuška - na ruskom znači baka ili stara žena). Rubac je svetle braon boje, a kad se bolje osmotri kadar u filmu Marije Mučmor, mogu se primetiti ružičasti tonovi na istome.
Svedoci su videli da je držala kameru preko lica, te je primećena i na snimcima atentata (npr. Kadar iz filma koji je snimila Marije Mučmor, uZapruderov filmu - frame 2. Viđeno je da je stajala na travi između ulica Elm i Majn, može se videti u Zapruderov filmu, te filmovima koje su snimili Orvil Nik, Marije Mučmor i Mark Bel. U Belov filmu može se videti na 44. i 49. sekundi. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da, iako su nakon atentata brojni svedoci legli ili se zaklonili, ona je još uvek stajala s kamerom preko lica. Posle pucnjeva, prešla je ulicu Elm i pridružila se svetini koja je prešla preko travnatog brežuljka u potrazi za čovekom koji je pucao. Pojavljuje se poslednji put na fotografijama gde hoda istočnom stranom ulice Elm, i ni ona ni njen film nikada sa sigurnošću nisu bili identifikovani.

Kao i mnoga druga nerazjašnjena pitanja u vezi atentata na predsednika Kenedija, i identitet ove žene prekriven je velom tajne. Policija i FBI nikad, naime, nisu našli gospođu Babušku, koja je nakon dana atentata misteriozno nestala. Film snimljen iz njene perspektive takođe nikada nije nađen uprkos zahtevu FBI-a lokalnim ljudima koji su razvijali fotografije i filmove. Međutim, Džek Herison, Kodakov tehničar u Dalasu, izjavio je da mu je na dan atentata došla žena koju je opisao kao brinetu u 30-ima, nalik gospođi Babuški sa snimaka. Od njega je zahtevala da razvije film u boji, koji je, međutim, bio van fokusa i zamagljen.
Slučaj je bio slepa ulica dok naizgled 1970. nije došlo rešenje, kad je žena po imenu Beverli Oliver izjavila da je ona bila gđa. Babuška. Beverli je radila kao pevačica i striptizeta u Koloni Klubu, koji se, zanimljivo, takmičio s klubom Džeka Rubija- Karousel Klub. Godine 1994. izdala je memoar, Noćna mora u Dalasu koji je bio napisan kao kronika događaja koji su se zbili na dan atentata na Džona F. Kenedija. Rekla je da su je nakon atentata kontaktirala na poslu dvojica muškaraca za koje je mislila da su "agenti iz FBI-ja ili Tajne službe". Tvrdila je da su joj muškarci rekli da će razviti njen film i da će joj ga vratiti unutar 10 dana, no to se nije dogodilo.
Međutim, njena priča je imala razne rupe. Sledi spisak nekih od većih: 
Tvrdila je da je na dan atentata koristila kameru Jašika Super 8, koja uopšte nije bila u proizvodnji do nekoliko godina nakon atentata. Takođe je tada imala 17 godina i bila je vitke telesne građe, dok je gospođa Babuška bila krupnija žena u srednjim godinama.
Navodno je imala blisko prijateljstvo sa striptizetom Žanet Konforto, profesionalno znana kao Žada, za koju je Oliver tvrdila da je s njom razgovarala u klubu Karousel veče uoči atentata. Žada je po tvrdnji bila svedok sastanka Oliver sa Džekom Rubijem i Li H. Osvaldom, te je navodno to rekla i novinarima, nakon čega je misteriozno "nestala". Ustvari - Žada nije radila u klubu Karousel već gotovo mesec dana pre atentata, i rekla je novinarima da, koliko je znala, Rubi i Osvald nisu znali jedan drugog. Nije ni misteriozno nestala, već se preselila u Albukerki, u saveznoj državi Novi Meksiko.
Rekla je da joj je FBI-jev agent Regis Kenedi zaplenio film u Dalasu, 25. novembra 1963, iako je dokumentovano da je on na taj dan bio u Nju Orleansu.








Нема коментара:

Постави коментар