Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Loptaste munje


















Sudeci prema slikarijama urezanim u pecinama i na stijenama sirom nase planete, ljudi su kuglaste munje primjecivali i prije 50.000 godina. Njihovo pominjanje moguce je naci i u staroegipatskoj hronici nastaloj za vrijeme vladavine faraona Tutmosa III: "22. godine, u trecem mesecu zime, u sest sati po danu na nebu se pojavila svijetleca kugla koja se polako kretala ka jugu izazivajuci strah kod svih koji su je primjeteili". Slicne opise vatrenih kugli nalazimo i u drevnim etrurskim spisima. 

Postoji nekoliko oblika tih prirodnih fizick-ohemijskih tvoravina. Jedne su "hladne" i mogu da se odrzavaju vremenski veoma dugo a da, pri tome, ne oslobadaju energiju i ne ispustaju svjetlosne zrake. Obicno oblikom podsjecaju na ragbi lopte i jasno su danju vidljive na nebu, jer su najcesce - tamne i neprozirne. 

Bio je 21. septembar 1910. godine kada su zitelji Njujorka puna tri
sata posmatrali stotine atmosferskih svitaca koji su letjeli nad gradom. Prizor je bio fantastican i nikad do kraja nije objasnjen. Slican fenomen se desio u noci 24. avgusta 1978. godine nad gradom Habrovskim, u bivsem Sovjetskom Svezu.
Iznenada se zacuo rezak zvizduk koji je podsjecao na reaktivni motor. Odjednom je nebo postalo svijetlo kao da je bio dan. Istodobno, svijetleci se "objekat" postepeno spustao i na samoj povrsini zemlje snazno planuo. U zoni "prizemljenja" zemlja se istog casa topila i ugljenisala. Iako je od tada proslo dosta vremena, ni do danas na tom mjestu nije nista niklo! Zemlja je potpuno mrtva!
Evo jos jednog slicog primjera. Jedne septembarske veceri 1984. godine iznad poljoprivrednog dobra Udmurtskog (Rusija) iznenada se zvjezdano nebo osvijetlilo i sa neba su pocele padati svijetlece bijele "kugle", koje su se poput kakvih sablasnih svjetlecih balona, krivudajuci i kruzeci, lagano spustale na zemlju. Medutim, efekat nije bio samo svjetlosni: u precniku od 20 km ispali su iz pogona svi transformatori i dalekovodi!

Нема коментара:

Постави коментар