Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

понедељак, 23. март 2015.

Kaspar Hauzer ( The Mystery of Kaspar Hauser )




26. maja 1828. godine, na ulicama Nürnberga u Nemačkoj, pojavio se dečak, kojem se nije znalo poreklo i koji je sa sobom nosio samo jedno pismo, adresirano na Kapetana von Wesseniga (koji je bio na čelu konjice).Anoniman autor pisma, napisao je da je dečak odrastao u maloj ćeliji i da nikada nije vidio drugo ljudsko biće, te da je učio da čitat i piše, kao i hršćansku veru, iako nikada nije izašao iz kuće. U pismu se također navodi, da je dečakova želja da bude konjanik, te poruka Kapetanu von Wessenigu da ga “ili obuči ili obesi” ?! -
Naposletku, kada su počele da kruže glasine da je Kaspar zapravo Princ od Badena, za kojeg se smatralo da je mrtav, dečak je misteriozno ubijen (podlegao je od ubodne rane). Moderni istoričari tvrde, da dečak ipak nije bio princ, a njegovo pravo poreklo .... ostaje i dalje tajna ... do današnjeg dana !



Нема коментара:

Постави коментар